♡ Mariefred, våra drömmarnas stad. ♡

I förra veckan åkte jag och Molnrum iväg på en resa tillsammans. 💜 Vi besökte inte mindre än Mariefred, staden som vi båda besökt som barn men tänkt på sedan dess. Så kul att vi fick besöka den tillsammans som vuxna! Vi började vår resa med att vandra omkring i slottet, och gå på en vandring som var väldigt spännande och lärorik. Jag besökte staden bara några veckor innan tillsammans med Herr Träd & Gurkan, men då besökte vi inte själva stadskärnan, vilket vi gjorde denna resa. Och vilken resa sedan, den kommer vi sent att glömma! Helt magisk, så vackert allting och ja, så ingenkännbart? Följ med oss på vår tripp i Mariefred, nu blir det åka av! ↓ 💜
 
Slottet, mm så vackert! Det var liksom inte verkligt? 
 
Linnea framför våra drömmars slott. 💜 Vi båda, så dragna till detta slott, denna stad. Här har vi med största sannolikhet spenderat ett tidigare liv, utan tvekan! Med en rad märkliga sammanträffanden... 
 
Jag tycker mig se en liten papillon (?) slottshundarnas slottshund! Vilket märks på Farkas, minst sagt... samma blick och allting, svansföringen något lik. Fluffet 100%! 
 
Balkongerna, BALKONGERNA! Hur kan så många fina hus existera på samma plats? Här i Stockholm har så många fina hus rivits, men i Mariefred?! Helt klart en stad för oss. 💜
 
Mina kära vänner, HUSPORR på hög nivå! Ni anar inte hur vi sprang runt och dreglade över dessa fantastiska byggnader, som var så välskötta?! 
 
Det märktes helt klart att mariefredarna verkligen älskar sin lilla stad, och tar hand om den därefter. Det var på riktigt en fröjd att gå omkring, gapandes som en fågelholk!  
 
Här om hörnet åt vi på Restaurang Alba. Mer om den lite, lite längre ned! ↓
 
I stadskärnan fanns i princip inga butikskedjor, utan det var riktiga butiker, som förmodligen inte finns någon annanstans än just här. Åh, jag älskar sådant här! 💜 Blir glad av tanken att det inte fanns något Espresso House så långt ögat når. 
 
Till och med skyltarna var vackra och verkligen genomtänkta. Hur är det möjligt? Är vi 08:or så svältfödda på det riktigt pittoreska? Såhär ser det ju inte ens ut i Gamla Stan som ska vara det mest pittoreska vi har (typ). Skärpning Stockholm, titta på Mariefred, gör om och gör rätt! 😜
 
Vi besökte inte bara gatorna och de små butikerna, vi gick även in till biblioteket och kyrkan för att ta oss en titt. Men, inte bara det! De hade även ett litet mini-bibliotek där man kunde ta en bok eller lämna böcker till andra lässugna. Hade detta fått stå orört i 08:land? Nej. Hade detta fått stå oklottrat? Nej. Imponerande, vackert och bara fantastiskt! 💜 
 
Linnea och jag satte oss på Restaurang Alba, ett stenkast från slottet. Vi satt ute, och när vi skulle äta (efter uppehåll hela dagen) så började det regna. När vi sedan ätit och språkat klart så klarnade det upp. Till och med vädret gillade oss i Mariefred! Utetemperaturen var alldeles perfekt?! 
 
Linnea tog en fish & chips, och jag tog en svamppasta. Maten var magnifik och servicen fina fisken! Tallrikarna var fulla med mat, man fick väldigt mycket och det var så himla gott allting! 
 
Jag kan varmt rekommendera Restaurang Alba om/när ni besöker Mariefred. 💜 Hit är det inte sista gången vi kommer för att avnjuta en bit mat. 
 
Slutligen så promenerade vi till vattnet, och där satt vi nog minst en timme och var fortfarande lika chockade och hänförda! Till och med bilarna och motorcyklarna (!) körde enligt hastighetsgränsen 30?! Händer det någonsin i..? Nej, jag tänkte väl inte det. Allt var så himla vackert! 💜 Tänk om man kunde bo såhär! Gångavstånd till precis allt! 
 
Vi kunde inte tro våra ögon när vi såg att de sparat en ångbåtsstation anno 1800- någonting. Så vackert, ser ni snickarglädjen? Självklart kikade vi in, det var tyvärr inte öppet. Men, så fint! 💜 Jag ville nästan gråta av att allt var så himla välskött. Och inget skräp, knappt?! Det stod ett stort gammalt hus precis vid vattnet som de skulle renovera, till vad vet jag inte, ska kolla upp! Men tänk er, att spara ett sådant hus! Inte riva, jösses vilken dröm för oss som älskar gamla byggnader!
 
Här ser ni toppen av kyrkan på höjden, så idylliskt! 
 
Och så slutligen: vackra pioner stora som fotbollar. Hur kan till och med blommorna vara vackrare än någon annanstans? 
 
För att sammanfatta denna dag; magiskt, magiskt och känslo-kittlande! 💜 Jag vill flytta hit (om det inte blir Gotland, detta blir val nummer två). Ja, jag vill att alla jag älskar och gillar ska flytta till denna förtjusande pärla, enbart någon timma från Stockholm. Vilken idyll, vilken jävla saga alltså! Ett fyrfaldigt leve för Mariefred! Hurra x tremiljonerfemhundratusen! 😍
 
#gripsholmsslott - #mariefred - #restaurangalba
1
Linnea Westling

Vilket jättefint inlägg! <3 Ser fram emot att bo där granne med dig i framtiden! :-D <3