Två mandlar, två koppar thé & ett sjuårskalas.

Hej, hej och hallå från ett mulet Södra Ängby! Här sitter jag och fyller på med text till min sista hemuppgift. Jag känner att jag har kommit igång rätt bra, och har faktiskt bestämt mig för att jag fortsätter mitt skrivande under morgondagen. Jag är rätt snabb när jag väl kommer igång, och jag vill inte tråka ut mig själv med att sitta för länge vid datorn. Helt enkelt för att inte tröttna på texten, utan jag vill att den ska vara rolig och spännande. Jag vill liksom känna att jag vill fylla på med text allt eftersom, och om jag kommer på något nytt så antecknar jag direkt. Sedan, ja sedan så kommer B-uppsatsen att börja skrivas!

Hur mår ni? Har ni det bra hemmavid? Visst, det är lite tokigt att göra det mesta hemifrån. Fast jag tycker (som jag skrivit tidigare) att det mestadels är skönt. Jag känner mig inte avskärmad från världen. Kanske mycket tack vare att jag inte bor i ensamhushåll. Jag är liksom aldrig helt ensam.  

Idag är det inte vilken dag som helst! Utan idag är det min Gurkas födelsedag. 7 år blir hon. En stor present väntar på henne under den ljusrosa soffilten i vårt sovrum. Jag kan inte riktigt förstå att hon faktiskt blir 7 år idag (!) Det känns overkligt på något vis. Som att det inte riktigt kan vara sant. Åren har gått fort, ibland har det gått så långsamt. Ändå - så skönt. Att tiden går. Jag har en storunge som jag kan resonera med. Föra en dialog tillsammans med. Läsa böcker. Hon skriver själv. Om jag bokstaverar, ja då skriver hon. Lycka! Det är stort. Ja, detta är endast ett flimrande fotografi ur en självisk synvikel. Jag har aldrig någonsin varit förstjust i småbarnsåren. Nu är dessa år för alltid förbi.  

Så, den här dagen ska firas ordentligt! Med ballonger. Som jag har hängt upp lite här och var vid dörrkarmarna. Vi ska äta chokladtårta som hon gillar allra bäst. Min sambo ska hämta hem den idag, från ett ställe han tycker har goda bakverk. Och så ska vi äta spagetti med göttfärssås. Det gillar Gurkan! Det kommer att bli hur mysigt som helst. Med sällskap, middag och efterrätt. Jag hoppas verkligen att hon kommer att gilla detta firande. För idag är det inte vilken dag som helst. Det är nämligen hennes födelsedag, ♥