Hallå julen! Hilma af Klints drömmar & springande dagar.

December far framåt och om inte allt för lång tid nalkas julen. Säger jösses tusen gånger om. Hur kan tiden gå så pass fort som den gör? Min semester (antar jag) börjar den 19/12. Min första betalda semester... det känns stort. Nästan overkligt? Vilken underbar lyx, men ändå lite galet? Så säg till om ni vill hitta på något kul när jag är ledig, så kan vi säkert få ihop något! Jag är mer än gärna öppen för sessioner (en till en, kanske till och med en och annan storseans) där jag får öva min mediala förmåga ännu lite till. Förra veckan var magisk, och jag umgicks med massa härliga bekantskaper, nya som gamla. Tänk, att jag får ha så härliga människor i mitt liv. 💜 Det är verkligen något som jag känner mig tacksam för!
 
Igår var solen framme. Det är sådär krispigt ute nu, när det är flera minus. Tror ni att vi får någon snö till jul? Vår magnifika julstjärna matchade med himlen utanför. 😌 Jag hoppas innerligt att fiolfikusen trivs i sitt nya hörn. Nu såhär när solen sällan är framme trivs hon inte. 
 
Det var ett tag sedan jag läste boken om Hilma, men nu var det dags att läsa den igen tycker jag efter ett tips. Kommer konstigt nog inte ihåg sådär jättemycket av boken. Kanske hade jag en intensiv pluggperiod då. Så då är det lika bra att jag passar på nu när jag inte har så mycket som fyller huvudet. För visst är det så att studier liksom gör en helt uppfylld? Så var det i alla fall för mig. Jobbet är aldrig lika intensivt, vilket jag tycker är skönt. Ingenting som jag tar med mig hem. Studier lever man liksom med på ett annat sätt. Särskilt mina uppsatser, som blev lite som barn, när det var som roligast väldigt svåra att släppa ifrån sig. Nåväl, det kommer att bli färgstarkt att gå in i Hilmas värld för en liten stund. Jag ska visa er vår hall sedan, vi har skaffat lite nya tavlor. Och kan ni gissa vilka motiv? 💜
 
Jag måste bara visa! För jag är så jävla stolt! Här är hon; min adopterade växt som jag tagit mig an på kontoret! Visst är hon fin? När jag träffade henne första gången var hon sliten och vissen, inte alls blommande. Är det någon av er som vet vad hon är för slags blomma/växt? Jag har aldrig sett något liknande tidigare. Det är som om hon vore en mix av orkidé och någon slags bambu? Jag badar henne varje vecka i diskhon. Min nya bebis, helt enkelt. 💜 När jag har ledigt så tänkte jag ta med henne hem och byta jord och eventuellt fixa rötterna lite. Hon har nu två grenar som är döda som bara sticker upp. Kanske en idé att försöka kapa av dem från rötterna (om möjligt?) 
 
Nu ska jag fortsätta att titta på julkalendern. Så mysigt! Vi ses snart igen.