Den suspekta hyllan på biblioteket, bortglömda minnen och trollhuvuden.

Jag fick idag hem boken Spöken, medier och astrala resor av Per-Anders Östling. Gud så spännande och vad jag ser fram emot att läsa den! Ser ni vilken fantastisk framsida den har? Den är illustrerad av konstnären Hans Arnold. Bokens framsida väckte ett minne i mig som länge legat och slumrat. Hur gammal jag var minns jag inte, men jag tror inte att jag hade börjat skolan knappt eftersom jag först och främst drogs till bilderna.  
 
Det fanns en suspekt hylla på biblioteket där jag bodde som liten. Den hyllan gillade jag allra mest och jag drogs till den. Detta var ju på den tiden som böcker lånades hem och jag minns så väl att jag hittade en bok som vi lånade. Den handlade om spöken och andra mystiska saker med bilder illustrerade av just Hans Arnold. ↑ Jag kunde liksom inte låta bli att titta på de skräckinjagande bilderna och liksom rysa lite av fasa. För fy så hemska de var, men också så jädra snygga! Särskilt minns jag en berättelse om en huvudlös riddare med huvudet fastkilat under armen. Haha, det var något särskilt alltså. Kanske tillhörde jag kategorin morbida barn. 
 
Jag minns också en bok som jag aldrig lånade hem men jag vet att jag kollade i den några gånger då när jag var på biblioteket. Den handlade om troll och trollens anatomi. Även i den boken fanns en rad illustrationer och en av dem minns jag som otroligt obehaglig. Det handlade om att trollen kunde skruva loss sitt huvud (?) på något märkligt vis men hur det hela gick till minns jag inte för boken smälldes igen illa kvickt. Ja, det var på det hela taget en mycket sjuk bok. Och vad vill jag då säga med det här? Jo, att jag så länge jag kan minnas på ett eller annat sätt varit intresserad av det övernaturliga. Allt detta kom jag på av att bara se min nya boks framsida. Haha, tänk! Det är så kul när minnen (om de är mestadels positiva) dyker upp som av en händelse årtionden senare. ♥