Mitt första besök på Bergianska trädgården.

Idag så blev jag, Gurkan & Farkas medbjudna på ett äventyr på Bergianska trädgården. Det var svärmor (morsan) som bjöd oss på en förmiddag utan dess like. Gud vad vackert det var där! Det är något visst att bara gå runt och strosa bland alla gröna växter och blommor större än händer. Jag älskar sådana miljöer. Förbered er på en massa blommor & växtbilder. Titta, titta! ↓
 
Vi började med att fika och jag åt en risotto på sparris och kantareller. Ät den om ni har vägarna förbi och inte har något annat inplanerat! Jag åt till och med rätt mycket av ruccolan som var på, och då hatar jag ändå ruccola. Den smakade liksom för första gången fräscht? Men den var 100% egenodlad kan jag tänka mig så det kanske vägde in. 
 
Inne i själva växthuset så var allting indelat i sektioner. Här promenerade vi i Australien. 
 
ENORMA pelargoner! Såhär växer de vilt i andra länder. Som buskar! 
 
Ja, ni förstår ju vad fantastiskt! Vem skulle inte vilja ha en pelargonhäck runt sitt hus?! Tänk er de illrosa pelargonerna. Så vackert! 
 
En liten fjäril hade hittat sig in. ♥
 
Mm, vilken vacker färg! 
 
Jag blev på riktigt hög av att vara där inne. Växter har den effekten på mig. 
 
Enorma palmer! Så mäktigt. Jag kände mig så liten där inne. Just palmerna blev jag väldigt tagen av. Det kändes som att stå bredvid jättar. Stora och snälla, såklart. Men jädrans så respektingivande! 
 
Det var både färg & form där inne. 
 
Gurkan tyckte att det var lite läskigt att vandra omkring där inne bland jättarna, haha.  
 
Men jag tror att hon trivdes lika bra som jag! 
 
Utanför fanns det en liten damm och där i fanns både vita och rosa näckrosor. Det var år sedan sist jag såg en näckros! Någon som som vet om de utrotningshotade eller så? 
 
Vi hade det både underbart och fantastiskt. Gurkan hittade två vattenspridare som spred glädje i hennes liv. Hon blev så blöt att klänningen fick åka av så hon fick torka i solen. Det var ljuvligt! Tänk vilka underbara färger Moder jord frambringar. Vi måste vara rädda om henne. ♥ Tänk vilken tur att vi har en svärmor & bonusfarmor som vill ta med oss på sådana här äventyr. ♥ Jag är så tacksam! 
 
 
#bergianskaträdgården - #hittapåistockholm - #stockholm