Ett vackert hus mindre i Blackeberg.

När jag bodde i Jordbro för många år sedan så brann ett väldigt vackert rött trähus ned. Ganska nära där jag bodde. Brandkår och folk samlades för att oja sig. Alla stod som fågelholkar. Har dock ingen aning om det faktiskt bodde någon där eller inte. Det hela var lite chockartat och oväntat. För hur kan ett stort jäkla hus bara försvinna? Det ligger så mycket själ i ett hus. Särskilt om det är ett gammalt ett. För några nätter hände samma sak här. Fast Sjövillan var obebott och hade stått tomt i rätt många år, vad jag förstår det som. Ingen skadades som tur var. Ljunglöfska slottet skadades inte heller. Säkert tack vare snön som skyddade. Hade det varit sommar så tror jag att skadorna hade blivit otroligt mer omfattande. 
 
När jag gick in på facebook och såg att nyheten delades härs och tvärs så tänkte jag att det inte kunde vara sant (!) hur kan huset (som jag gått och suktat efter; och till och med visat pappa bara för att det är/var så himla, himla fint!) bara brinna ned från en dag till en annan? Nu när det dessutom är närmare -10 ute? Det borde vara kallare inomhus än vad det är utomhus i det här vädret. Så var det i alla fall i min sommarstuga som var isolerad och det borde ju inte vara annorlunda med denna villa. Tankarna far ju såklart till att det måste vara någon som tänt på. Hur ska det annars ta sådan fyr? Jag menar, det är kallt ute. På riktigt kallt. Såhär är det i stort sätt aldrig i Stockholm. Värsta vargavintern! Vi får väl se vad förundersökningen säger så småningom. Om det nu finns något att gå på. 
 
Så min vecka startade lite knackigt. Alla som bor i området sörjer just nu på sociala medier. Ingen förstår någonting. Av vad som är kvar av huset är ett nedrasat tak, grunden som vätter mot vattnet står kvar och skorstenen. Allt annat är bara svart. Usch. Får på riktigt ont i hjärtat. Om vi ska se ljusare på detta så får vi hoppas att det dyker upp ett fint café som används på stället. Som allmänheten kan ta del av och där jag kan sitta och filosofera och läsa ibland. 💛 
 
☾ Vardagligheter | #blackeberg, #sjövillan | |
Upp