Den kalla avståndstagande svensken; vad händer efter coronan?

Något som har dykt upp i mina tankar de senaste dagarna är; vad kommer att hända efter coronan? Som jag förstår det så kommer denna pandemi att bli lätt långdragen och följa med oss i allt ett bra tag till innan vi återigen kan gå tillbaka till det normala. Men vad var vårt normala tidigare? Kommer vi ihåg? Vi svenskar ses ju vanligen som ett avståndstagande folk som inte gärna är fysiska med varandra, och inte heller tar vi kontakt med främlingar bara sådär. Nu när vi i mer än ett halvår måste hålla ett avstånd till varandra så skapas det ett ännu tydligare avstånd. Eller? Vad kommer att hända efter pandemin? Kommer vi att bli mer pratglada, söka kontakt med okändingar eller kommer vi att sluta in oss i oss själva ytterligare? Kanske på grund av rädsla? För jag tror att den här rädslan kommer att sitta i våra kroppar längre än vad vi tror. Kanske kommer det gamla vanliga att ingen vill vara till besvär inträda igen. Två meters avstånd. 

Kommer vi att bli en mer öppna som personer om vi tidigare varit slutna? Kommer vi att bli översociala, bara ta kontakt hejvilt? Hungriga efter sociala kontakter. Eller kommer ingenting att hända efter denna period? Jag vet inte. Jag undrar bara just eftersom dessa frågor har snurrat runt i mitt huvud nu i några dagar. Vad tror ni, hur kommer det att bli efter pandemin? Jag är på riktigt nyfiken vad ni har för idéer!
 
✕ Fruktansvärt & Inspirerande | #eftercoronan | |
#1 - - Pauline:

hoppas det kommer ta slut och att vi kommer återgå till det normala, iaf på vissa sätt

Svar: Ja, håller med dig. Det skulle vara lite härligt att göra lite som man vill igen; utan att behöva tänka sig för. :) Att bara kunna åka var man vill, ta tunnelbanan helt förutsättningslöst.. slippa se alla skyltar om 2 meters avstånd.
frokentrad.se

Upp