Blommor, studietankar & den där fredagskänslan.

Glad fredag, allihopa! Visst kommer det att bli skönt att ta helg? Jag längtar (och sitter och väntar, känns det som) på att klockan ska bli 15.00. Då ska vi äta middag tillsammans, storfamiljen. Som inte är särskilt stor. Jag känner att även Gurkan behöver helg nu, ja allihopa! Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på mer än att vi ska träna imorgon. Jag kom iväg en dag nu i veckan, men stannade hemma resten. Det regnade som sjutton med jämna mellanrum så jag vågade mig inte ut på cykel. Finns nog ingening som jag ogillar så mycket som att cykla när det regnar.

I helgen ska jag inte röra min uppsats. Utan den ska vara totalt orörd fram till måndag. Då är det bara att sätta sig vackert ned och börja skriva igen. Det är jätteviktigt för mig att få återhämtning. Jag skulle aldrig någonsin studera på helgen om det inte var så att något skulle lämnas in helgtid. Annars aldrig. Nej, nej. Jag vill vara ledig. Fast jag tycker ändå att det har gått förvånansvärt bra för att vara min allra första uppsats. Det var segt att komma igång, det ska jag erkänna. Vi får vi se hur det går med resten av arbetet. Kanske går det bara bra i mitt eget huvud? En rädsla. Jag älskar att skriva för egen del, som ni säkert förstår. Att skriva akademiskt det är något helt annat. Kanske inte mitt egentliga område. Jag vill skriva romaner och noveller. Men som sagt; huvudsaken är att jag får ett godkänt. Mina ambitioner är inte högre än så. Och på tal om det! ↓

Jag fick nyss reda på att jag blivit godkänd på en av mina delkurser! Det betyder alltså att jag inte kommer att behöva göra kompletterningar. Åh, så skönt! Nu håller jag tummarna för att den andra delkursen också blir godkänd. Om inte annat så är det bara att göra om, det är egentligen inte värre än det. I slutändan handlar det om den egna inställningen. 

Jag läste, eller hörde någonstans att "Varför stressa upp sig över den där tentan, eller uppsatsen? Det är ingenting som kommer att förfölja dig i ditt yrkesverksamma liv. Då kommer du att ha annat att tänka på. Fokusera på det som är viktigt, istället." Visst, det är såklart viktigt att bli godkänd. Men om det är något som man inte är helt nöjd med, vilket man aldrig helt är, så spelar det liksom ingen roll i det långa loppet. Jag tänker såhär för egen del att om jag får ett G på en kurs istället för ett VG så kommer det inte spegla mitt framtida jobb som arkivarie. Det hade det säkert gjort om jag skulle välja att studera vidare, inom idéhistoria. Men det vet jag redan nu att jag inte kommer att göra. Det kommer inte att bli några avhandlingar för min del (...) Slut på idéer. 

✕ Studenteriet, ✕ Vardagligheter | |
#1 - - Mathilde:

Hej! Tycker det är så intressant det där med inställning till studier, och även till andra projekt i livet. Jag hörde en kvinna säga det så bra för några dagar sedan. "Done is better than perfect" - Bättre att det blir klart än att det blir perfekt. Och det tror jag är viktigt att ha med i åtanke när en skriver uppsatser (är själv i tentaperiod nu med 4 tentor och 5 inlämningsuppgifter inom en dryg månads tid pga studerar i England). Ett G är bra eftersom det visar på att du slutfört uppgiften! :)

Lycka till med uppgifterna och kurserna!

Svar: Hej! Ja, verkligen. Mycket bottnar i själva inställningen. Wow, vilken bra inställning hon har! Det ska jag verkligen ta till mig, :D Jädrans, då har du många tentor på G! Hur kommer det sig att du har så många under en så kort period? När kommer du att få sommarlov? Nu har jag bara min b-uppsats kvar att skriva. Som tur är känns ingenting omöjligt just nu! Jag önskar dig all lycka till! Håller tummar och tår, :)
frokentrad.se

Upp