Att handla böcker på antikvariat.

I veckan så kom min bok som jag beställt från ett antikvariat hem. Jag beställde "Det som ingenting var" (1980) av Vivan Krauklis. Jag sprang på hennes livsberättelse när jag sökte runt om ämbetsfrågan i min B-uppsats. Bara sådär. Så kan det tydligen bli när man söker sig runt på nätet! Det ena leder till det andra, ja ni vet. Vivans historia verkade vara så pass intressant, att jag vill ta det av den! Så jag beställde hennes bok via Antikvariat Furioso. Kolla vad som kom hem till min brevlåda! ↓ 


Men hör och häpna; till min förvåning så fick jag en extrabok hemskickad! 

Detta gläder mig såklart väldigt mycket. För i boken finns det information om människor som varit viktiga för kristendomen under 1900-talet. Kanske något för min C-uppsats som jag kommer att skriva till hösten? 


En väldigt fin bok med fotografier. Här syns Mathilda Wrede, som jag inte har någon aning om vem hon var. Men nu kan jag ju ta reda på det, hur enkelt som helst!

.. och slutligen boken som jag beställde. En kvinna som tidigt blev änka, med sina barn. Hon utbildade sig till präst i Svenska kyrkan i slutet på 60-talet, och hon älskade taxar. I sin bok skriver hon om sin resa som präst, och hur hon har upplevt det hela. På sätt och vis påminner hon mig om min farmor. Min farmor blev också änka tidigt, med två barn. Hon var aktiv i kyrkan, fram tills hon lämnade och stickade djur och hade sig. Såklart älskade hon också taxar. Vilket sammanträffande! Universum säger hej! 

Om du söker efter en bok som är svår att få tag på så finns det så många bra, fina antikvariat som säljer böcker. Jag har haft jättenytta av att dessa ställen fortfarande finns kvar. Så tveka inte att handla om du hittar en bok som du söker. Jag har alltid blivit fint bemött av dessa fantastiska antikvariat. Jag brukar gå in via Bokbörsen och söka mig vidare där. Den här upplevelsen kommer jag att leva på länge! 

✕ Böcker, Film & Radio | #antikvariat, #vivankrauklis | |
Upp