Måndagstankar, ljuset & vårens ankomst.

Som solen lyser i detta nu. Som den ljusdyrkare jag är så sitter jag och njuter vid mitt köksbord och tänker på vårens ankomst. För visst känns det i luften? Och i näsan, för min del. Allergin börjar smyga sig på. Och har gjort det under några veckor nu. Jag tar mina tabletter utan att glömma dem! Hur mår ni? Har ni det bra? Jobbar ni hemifrån, eller far ni fortfarande till jobbet? För min del så har morgondagens föreläsning blivit inställd. Så jag "väntar" egentligen på besked hur det blir med torsdagens seminarium. Förhoppningsvis så kommer även det att bli inställt. Jag vet inte, men jag tycker det känns lite olustigt att ha öppet just nu? Södertörn är ingen liten skola, med inga studenter. Det är liksom studenter överallt... vilket såklart är en förutsättning! Bara inte just nu med detta virus, som inte är ett virus? Vad jag förstår det som. Hoppas innerligt på ett inställt seminarium på torsdag! Jag vill som sagt inte ge mig ut i tunnelbana och pendeltåg just nu. Jag har relativt lång resväg också. Min resa tar cirka 1,5 timme om jag vill vara ute i god tid. Vilket jag alltid vill. Fram och tillbaka blir det drygt strax under 3 timmar. Känns inte det minsta lockande just nu.  

Egentligen har jag inte börjat bli jätterastlös ännu - jag hittar på grejer ändå! Igår var vi och tränade en sväng. Kanske dumt det också, men samtidigt så håller man sig frisk om man rör på sig. Vi var också förbi Stora Coop vid Bromma Blocks för att handla lite inför veckan som kommer. I eftermiddag kommer ju Gurkan hem efter en hel pappavecka! Kommer att bli enormt mysigt att rå om henne lite med göttbullar (vegetariska köttbullar!) och hemmagjort mos. Vid Coop var det tomma hyllor. Folk har hamstrat som sjutton; till vilken nytta? Vi brukar i vanliga fall handla på Fodi, men nu när de har gått i konkurs så har vi istället handlat på Mathem. Dessvärre så var de fullbokade fram till nästa lördag (!) så vi bestämde oss att fara ut själva och handla.

Det var liksom en apokalypsstämning där, bland de tomma hyllorna. Hur är det möjligt, tänkte jag. Kanske detta hamstringsbeteende är något för en idéhistoriker att fnura vidare på. Haha, men ärligt; det var lite läskigt att se att allt toalettpapper på hela Coop var slut. Det var ekande tomt. Och de kan inte ha ett litet lager i en sådat jättevaruhus. Jag kom på mig själv med att bli lite förvirrad från och till, lite bortdomnad och disträ. För vad är det som händer, egentligen? Sverige i kris. Jag har då aldrig varit med om något liknande under min livstid. På ett sätt är det lite spännande att se vad sm faktiskt händer i sådana här lägen. Eftersom de är så otroligt ovanliga än så länge. Om vi har otur så finns det möjligheter att sådana här pandemier kommer att bli allt vanligare, och något som vi kommer att få förhålla oss till. Förhoppningsvis kommer vi att lära oss ett och annat under den här krisen - hoppas jag.  

✕ Vardagligheter | #hemmaliv | |
Upp