Distansundervisning, reflektioner & "kaos."

Idag (17/3) gick regeringen ut med en ny rekommendation, nämligen att alla vuxenutbildningar, högskolor och universitet att införa distansutbildning från och med imorgon (18/3.) Jösses, vad kommer detta att leda till? I och för sig något som jag har väntat på, och i ärlighetens namn hoppats på! Så det kommer att bli en oväntad distanskurs för min del! Och för alla andra på Södertörn. Kanske för alla vuxenstudenter i hela Stockholmsområdet? Det kommer ju inte att vara en själ ute efter den här rekommendationen? Detta börjar mer och mer likna en film utan slut. Till sommaren kanske det är över?  
 
Gurkans skola har inte stängt än. Vi lämnade henne imorse, och det var nästan inga barn alls på fritids. Det var liksom ekande tomt. I vanliga fall, en normal morgon är det fullt av barn och spring. Man får liksom tränga sig fram för att lämna. Imorse var det så tyst. Det får bli ett litet jösses! här också. Hela situationen känns så ovanlig. Jag menar, vad är det som händer egentligen (?) detta är hur konstigt som helst på alla tänkbara plan. Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg så hoppas jag verkligen att samhället (och alla vi som bor här) lär oss något av den här krisen. Detta "kaos."   
 
Jag fortsätter min dag med att läsa mina texter. Även om det just nu inte ser sådär jätteljust ut, för min del. Jag vet inte. Känner ni er motiverade att studera i allt detta? Inte jag just nu. Det är så konstigt, det här. Tänk om skolan kommer att hållas stängd i flera månader? Alla kommer att drabbas av den här situationen, på ett eller annat sätt. Hur kommer det att bli med uppsatsskrivandet? Ingen vet. Jag har ingen aning. Nu låter det kanske på min text som att jag är jätteorolig, och är en sådan som hamstrar massa grejer i vartenda hörn här hemma. Då kan jag ärligt säga att jag inte tillhör den kategorin. Utan platsar mer i den gruppen människor som förbryllat undrar "Var i helskotta har allt toalettpapper tagit vägen?" Jag är mest fundersam här i lägenheten och undrar hur den här framtiden kommer att se ut. Vad tror ni?    

✕ Vardagligheter | #distansstudier, #hemmaliv | |
Upp