En tid för kontemplation, sommarstudier & lite andlighet.

Solen skiner, sommaren är här. Gurkan går på sommarlov idag (!) sitt allra första. Hon är finklädd med en regnbågsklänning och en pompom i håret. Så tjusigt! Även om det här är hennes allra första, och vi inte kommer att kunna vara med på själva avslutningen är jag helt övertygad om att hon kommer att få en superfin avslutning. Klockan 11.00 ska jag hämta hem henne. Hitta på något roligt tillsammans. Promenera i solen. Kanske ta en glasspromenad?
 
Men innan dess så ska jag sitta här en liten stund och skriva. För nu var det ett tag sedan sist. Och visst har det hänt grejer, det har det. I fredags hade vi det sista i uppsatsmomentet. Det gick bra, fast jag var förvirrad (allting i den akademiska världen är verkligen helt nytt för mig, så förvirring råder ibland.) Huvudsaken är att det blev avklarat. Nu är det tisdag och hela helgen har gått. Imorgon kommer jag att få reda på mitt slutbetyg för kursen. Kommer att bli spännande. Jag hoppas innerligt på ett G.

Igår började min sommarkurs. Berättade jag för er att jag kom in? I sommar ska jag läsa Kyrka och teologi i pandemiernas tid, den är på 7,5 hp. Det är en uppgift på en tvåveckors period. Vilket gör det till en riktigt skön kurs. Den första inlämningsuppggiften har jag i nästa vecka. Så ingen stress! Allt mitt skoljobb kommer jag att kunna ta i nästa vecka då Gurkan inte är hemma. Super, super! Hur kommer det sig då att jag väljer att läsa en sommarkurs när jag kunde vara 100% ledig om jag ville? Jo, för att jag vill fortsätta studera lite över sommaren. Det är roligt att lära sig nytt och jag var rädd att jag skulle få alldeles för lite att göra om jag inte studerade. Nu (för första gången på många år) har jag inget sommarjobb att luta mig tillbaka mot. Ingen butik väntar på mig 2020 i pandemiernas tid. Jag var 13:e reserv. 
 
Så visst har det hänt grejer på bara några dagar. Allt bra händer! Det är så himla roligt! Jag har inte haft särskilt bra flyt tidigare i mitt liv; men nu har jag det. Är så tacksam för det! Är så tacksam för min fina familj & mina vänner. Mitt liv som jag har just i detta nu. Det är roligt att leva numera, och tro mig, är det någon som verkligen har velat bort härifrån så är det jag. Jag har aldrig tidigare känt att jag ska stanna här på jorden, för jag har aldrig känt mig hemma. Lite som en tvättäkta bortbyting. Jag har alltid velat hem, dit jag kommer ifrån (?) Mitt fokus har ändrats och är nu riktad åt ett annat håll. En dag kommer jag hem, men först ska jag vara här och vara i det jag har tagit mig för. 
 
Upp