Alla hjärtans dag, nya idéer och blåsigt värre.

Vilken mysig alla hjärtans dag jag fick! Fick ni? Jag hoppas att ni, mina kompisar fick en lika mysig sådan. Egentligen är det löjligt med dessa kommersiella dagar. Jag vet det. Ändå kan jag liksom inte ogilla dem längre. När jag var yngre så hatade jag dessa idiotiska dagar något fruktansvärt. Jag visste inte vad jag skulle med dem till. Dessa speciella dagar var bara onödiga inslag som jag inte ville ta del av.
 
Alla hjärtans dag var en dag bland andra dagar för mig. Numera ser jag det som ett extra tillfälle att fira. Kärleken, värmen, de nya idéerna. Att vi är friska. Jag vet inte. Det finns alltid något att fira? Vi har alldeles för få dagar i Sverige där vi firar, vad det nu än må vara. Förhoppningsvis blir det bara bättre och bättre. När jag ska dö (om en lång, lång tid) så hoppas jag och håller tummarna för att det är en sjuhelsikes massa löjliga festdagar med ingen innebörd. Fler festligheter, tack! 

Annars så har jag fått lite nya idéer som jag ännu inte vet om jag ska sätta i verket eller inte. Jag vet faktiskt inte. Å ena sidan; å andra sidan. Allt är bra eller dåligt. Både ja och nej. I mitt verkliga esse! Så svarade jag alltid när jag var yngre, "både ja och nej.." Vinden får blåsa och irra runt knuten ett tag till innan jag vet varken ut eller in. För än har jag ingen aning. Vet inte om jag vågar kasta mig ut. Har blivit feg på äldre dagar.
 
Det enda jag vet är att jag nu - för bara en liten stund sedan - lämnade in min examniationsuppgift. Jag vet inte om jag blir godkänd. Kanske. Om jag inte blir det så får jag göra om det. Värre än så är det inte. Värre än så är det aldrig! Imorgon ska jag dricka mitt kaffe mycket varmt. 

✕ Vardagligheter | |
#1 - - Josephine :

Hej! Jag ramlade in här för att jag googlade på Skräddarknuta. Har insett efter 10 år av smärta att det antagligen är det jag har. Var det en sån operation du gjorde? Hur gick du tillväga? Har varit flera gånger på vårdcentral osv men ingen gör något för att hjälpa mig. Tacksam för svar! / josephine

#2 - - Josephine :

Hej! Jag ramlade in här för att jag googlade på Skräddarknuta. Har insett efter 10 år av smärta att det antagligen är det jag har. Var det en sån operation du gjorde? Hur gick du tillväga? Har varit flera gånger på vårdcentral osv men ingen gör något för att hjälpa mig. Tacksam för svar! / josephine

Svar: Hej, Josephine! Låter inte bra, om du har gått i 10 år.. Jag gick också med min skräddarknuta i år innan jag gjorde något åt den. Ja, det var en sådan operation jag gjorde. Jag måste bara varna dig - det var en jobbig operation - och det var en lång läkningsprocess. Så att du vet. Å ena sidan så är det jobbigare att ständigt gå runt och ha ont.

Jag gick inte via "vanliga" vårdcentralen, utan här gick jag direkt till en specialist på området. Jag vände mig till Brommaplan Ortopedmottagning. I första hand så skickade jag in en egen remiss till dem. Sedan så fick jag snabbt en tid (har gjort alla mina tre operationer där på fötterna, varav två var lilltårna.) Det är lika bra att du går direkt till en specialist. Jag skulle förmodligen inte heller ha blivit seriöst mottagen på en vårdcentral med sådana här "oviktiga" problem.

Så, bor du i Stockholmsområdet så kan du söka dig dit. Jag tror att man kan göra det annars också, om man är beredd att åka en bit. Jag önskar dig all lycka till och jag hoppas att det löser sig med din fot! Det är bara att skriva till mig om du har några fler frågor, :) Kram!
frokentrad.se

Upp