Positiva grejer med att "bara" vara hemma: En helt ovetenskaplig lista (!)

Det är viktigt i dessa tider att vi försöker se så positivt som möjligt på vår nya tillvaro. Kanske särskilt vi 08:or som inte ska flänga runt i resten av landet just nu. Detta kom till mig som en stark blixt från en klar himmel. Och kanske, kanske behöver just du lite pepp i detta nu. Så här kommer min helt oventenskapliga lista! Varsågod, varsågod!

Du kan vissa dagar dra dig lite extra i sängen. Åh, så skönt! Har du inte exakta tider med ditt jobb, din skola eller om du inte har ungar som ska till skolan i exakt rättan tid så kan du faktiskt dra dig lite i sängen, sträcka lite extra på ryggen! Åh, så skönt.
  
Du behöver inte springstressa till tunnelbanan om du är ute i försen tid. Vilken lycka att inte behöva gå till tunnelbanan! Eller pricka in en buss som går exakt. Jag vet inte, men jag saknar det inte? Inte heller själva pendlandet saknar jag. 
 
Du kan ta en promenad i princip när du känner för det. Dina promenader kan dessutom vara hur långa som helst. Det finns för det mesta ingen tid att passa. Så var ute och njut! In i skogen med dig.

Du slipper Stockholmsträngseln på morgonen. Tänk dig ditt ansikte i någon annans armhåla. Du slipper (!) för antagligen åker du inte ens tunnelbana om du inte tvingas till det just nu.
 
Du kan lära dig något helt nytt, upptäcka nya sidor hos dig själv du inte trodde existerade. Jag har upptäckt massor av nya sidor hos mig själv. Ty denna tid är en tid för kontemplation. Att vara, existera och att finna sig i det. 
 
Du kan läsa en jävla massa böcker. Detta är min älsklingssysselsättning. Som jag älskar böcker! Av nästan alla dess slag. Att få försvinna in i andra världar som tar dig utanför lägenheten för en stund, i några timmar. 

Du kan börja meditera. Så härligt! Och för mig har det fungerat väldigt bra. 

Du kan lyssna på musik som gör dig glad. Dansa runt naken som påklädd i lägenheten om du nu känner att det piggar upp dig!

Du kan plantera om alla dina växter, du som har några. Detta är något som i alla fall jag i andra fall i princip inte har tid med. Men nu finns den tiden! Jag älskar att ha fingrarna i jord. Det kanske är svårt att tro, men det gör jag.

Du kan gå till gymmet lite när du vill. Igår cyklade jag till gymmet i extremblåst. Idag har jag träningsvärk och känner mig frisk och stark! 

Du kan lägga dig i badet mitt på dagen (!) om du har ett badkar. Detta är en av mina favoritsysselsättningar. I badet kan jag ligga hur länge som helst. Tills vattnet blir kallt. 

Du kan långlaga mat och börja i god tid innan din partner kommer hem, om du har en, och om denne fortfarande går till jobbet som vanligt. Detta är vad jag håller på med. Jag älskar att laga mat. Jag tycker att det är så himla roligt, särskilt när den blir så uppskattad som den blir. Och det får faktiskt gärna ta tid, ibland kan det få vara många steg innan jag når matlagningsmålet. Det är mysigt. 

Du kan måla om en liten del av en vägg, eller varför inte en hel? Det gjorde jag i förrgår. Jag hade haft denna uppgift i mina tankar väldigt länge, men inte fått tummen ur.. så fick jag bara ett maniskt infall och målade om en liten yta i köket (min "indiska" vägg.) Detta blev ett skitsnyggt resultat. Ni kan få se om ni vill. 

Du kan skapa som du vill, när du vill. För egen del känner jag hur min kreativa sida liksom börjar komma igång igen. Jag har ett tag känt den som död, men nu jädrans kommer den igång. Kanske är det för att ens hjärna i dessa tider tvingas att komma på nya kreativa lösningar, då blir man själv också mer kreativ. Man är i slutändan ingenting annat än sin hjärna, sina tankar. 

Du kan skriva långa resonerande texter med dig själv. Haha. Självterapi!

Du kan umgås med dem du verkligen vill umgås med. Prata i telefon, chatta.. exklusivt bara med dem som du faktiskt vill ha en konversation med. 

Tack och adjö från en positiv, hemmakär, ytlig, matglad, kontemplativ, livsnjutande Oxe i Bromma! Vad skulle du ha med dig på din positiva lista?

✕ Fruktansvärt & Inspirerande | #lista, #ovetenskaplig, #positiv | |
Upp