- Boktips nummer två: "Boken om Kim Wall - när orden tar slut" av Ingrid & Joachim Wall -

På baksidan av boken står det skrivet: Augusti 2017. Kim Wall ger sig ut för att göra ett reportage om en ubåt i Köpenhamn, en alldeles vanlig dag på jobbet för en frilansande journalist. Därefter är det meningen att hon ska flytta till Peking tillsammans med sin pojkvän, ett nytt liv väntar. Men Kim kommer inte tillbaka. Istället för att skriva rubriker blir hon rubrikerna. 

Få människor har nog inte hört talas om "Ubåtsfallet" via tidningar och olika nyhetskällor på nätet. Mycket ljus har fallit på gärningsmannen, vilket för mig är fullständigt obegripligt. Den här boken är skriven av Kims föräldrar, vilket gör att man får en helt annan personlig inblick i hennes liv och såklart även hennes journalistiska gärningar. Det här är en viktig bok som jag tycker att alla ska ska läsa, särskilt om man följt fallet vilket många världen över gjorde..

Den här boken är en påminnelse om att brottsfall innefattar människor, deras familjer, deras privatliv, yrkesliv och vänner. Det är många som blir drabbade när något sådant här inträffar. En mycket vacker bok skriven av två otroligt starka föräldrar. Den tycker jag att du ska läsa!


✕ Böcker, Film & Radio | #bokenomkimwall, #boktips, #kimwall | |
Upp