Där borta dit ingen är när han väntar i nedförsbacken | Tankar & idéer den sista dagen i mars.

Idag är det sista dagen i mars. Imorgon är det april, om ingen skämtar. Tre månader har passerat sedan det blev ett nytt år! Jag förstår fortfarande inte att det har gått så fort som det har gjort. Ljuset är här! Våren kommer. Ingenting känns omöjligt. Är det någonting som kommer att förändras? Eller är det jag som blivit helt kollrig över att få vara ute i stugan så tidigt på året? Det är något i luften som luktar. Annorlunda.


En växande monstrera + ett lampmoln från EOS, kan det bli bättre? 

Det kan mycket väl vara så att jag känner mig hoppfull över något jag inte ännu kan sätta ord på. Jag är på väg! Någonstans. Näe, jag är nöjd med min dag än så länge. Helt enkelt. Den är inte slut än, klockan är i skrivande stund 18.39. Det är ljuste ute. Jag ser solens sista strålar mot huset mitt emot. Jag ser så mycket numera med linser som har helt rätt styrka. Det är något fantastiskt i att se. Idag kan jag se vem som ser på mig, och inte. Jävligare var det förr. 

✕ Vardagligheter | #eosvita, #porträtt, #vardag, #vårfeeling | | Kommentera |

"Här har inget hänt sedan -77" | Sommarstugan 31 mars 2018

Idag så gjorde jag och min kärlek en tripp till sommarstugan i Malmköping. Dels för att lämna grejer, dels för övningskörningens skull. Det var jag som körde hela vägen dit! Tro det eller ej, och fan.. det gick bra! Känner mig stolt över mig själv. Det är nämligen första gången jag kör så pass långt. Och jag klarade det! Känner mig mer vuxen nu än när jag födde barn.. hähä. Nog om det nu, kolla kolla!


Där stod stugan så grann och fin i den tidiga våren. Det var ett tag sedan vi var här sist. 


Det var lite grejer som vi fick med oss i den lagomstora Golfen.

Abra, Abra, Abra. Alltid lika hemmatam i stugan. Här får hon härja fritt, bäst hon vill. Under uppsikt, förstås! 


Än ser det inte ut som det ska; men vi är en bra bit på vägen! Mer grejer ska slängas. Golv ska fixas och nya tapeter på det. 


Gasolplattorna som jag får ta mig en funderare kring.

Sovrummet. Som tids nog kommer att få en dagbädd som man kan dra ut och ha som större säng. Har hittat en fin en på IKEA som jag vet skulle passa perfekt. 


Vardagsrummet där jag i somras började riva tapet. Slutade när jag såg en spindel. Produktivt! 

Här var det en gång i tiden ett getingsamhälle. Det fick min sambo kasta ut. Haha. Bara det är en historia som kräver sin bok. Nu finns INGET där och INGENTING kan längre bygga bo. Tjohej!


Handledar´n själv! 


Tänk på våren. När allt grönskas, blommar och slår ut. Då är det precis här jag vill vara och dricka svart kaffe! 


Vårt aprilskämt! Som är världens bästa bil att köra omkring i. Hon gör precis som jag vill!

Efter att vi lastat av bilen så tog vi en svängom till stammispizzerian och blev mätta. Sedan åkte vi hem. Denna gång var det inte jag som körde. Jag vill alltid vara alert, pigg och uppmärksam när jag kör bil. 1,5 timme räckte gott och väl för denna körlektion. Nästa utmaning är att köra i stadstrafik! Det ser jag fram emot. Känner mig säkrare och säkrare. Jag vet var jag har bilen, var jag befinner mig på vägen. I augusti ska jag köra upp har jag bestämt! När jag väl har det där körkortet så kommer stugan få se mycket av mig. Kanske flyttar jag dit om somrarna? Min kreativitet bara kickas igång när jag är där ute. När jag fotograferar det jag gillar allra bäst, det som jag har närmast hjärtat. Min lilla fina sommarstuga. Alla fina minnen därifrån. Johan som bor där. Skratten. Fin nostalgi och fia med knuff med varsin läsk i glasburk, på ett bord som är fullt med det som är vårt.
 
✕ Stugprojektet i Fållökna | #malmköping, #stugprojektet, #taxenabra, #övningsköra | | Kommentera |

Den blygsamma påsken hos familjen Gripenhammer.

I år åkte den tjusiga gammtuppen fram. Som jag hittade på Myrorna förra året (?) om jag inte minns helt fel. Han är som vanligt lika stilig. Alltid & förevigt! Misstänker starkt att han kommer komma fram varje år framöver. Han ser sådär härligt gammeldags ut. Sådant gillar jag!

Varför har Fröken Träd inget storslaget påskpynt då? Jo, Gurkan är inte hemma i helgen. Ville liksom inte pynta för mig själv; så i år blev det inget storslaget. Nästa år får jag göra något roligare. För här är det inte särskilt roligt.. inte utan henne. Det blir så tomt och tyst. Ingen som springer runt och härjar. Jag får härja på tyst jag, med ett milt migränanfall som börjat gett med sig först nu. Det började imorse. Tog två pamol, som inte alls hjälpte. Fyllde på med två alvedon. Nu börjar det äntligen lätta. Vad kan det vara för fel på mitt huvud? Något säger mig att jag borde kolla upp det. För säkerhets skull, om inte annat. 

Upp