En ny kalender, huvudlösa barn och en svintjock äggmacka.

Såhär såg min gårdag ut. Jag klädde på det huvudlösa barnet. Kändes mycket olustigt på alla sätt och vis. Liksom.. skräckblandad förtjusning. Hoppade högt första gången jag såg denna lilla olycksaliga krabat. Har jag någonsin nämnt att jag inte gillar skyltdockor? Förmodligen ett trauma efter House of wax från 2005. Nä, fy helvete. Nu pratar vi om något roligare!


Sedan var jag på jobbet till 16 innan jag åkte hem till oss för att hämta min Gurka.

I Bromma finns det en perverst jultokig person som gillar att smycka sitt närområde. Väldigt fint! Så jag klagar inte; tvärtom! Det är roligt med folk som vill balla ur offentligt. Vågar. Tar för sig! Helt enkelt skiter i vad grannarna ska tycka. 

Det var gårdagen. Vad har jag lyckats göra idag då? Jo, lämnat mitt lilla barn hos sin pappa. Gått ut med taxen och tagit henne till hundrastgården. Det gillade hon mycket. Så mycket att hon till och med apporterade (!) endast en gång. Detta har inte hänt på 7 år. Så jag antar att hon var väldigt entusiastisk. Och så var det den där svintjocka äggmackan. Gjorde en likadan till min karl. Det blev gott! Kanske kommer jag att klara mig till middagen ikväll? 

Julklappar börjar bli färdigbeställda, check! Inte skjuta upp mer nu. Nej, åh nej. Vara i tid och myshämta klapparna. För att sedan slå in dem och slänga dem under granen. No more stress!

✕ Vardagligheter | | Kommentera |

Måndag hit och dit i en snygg ullkappa.

Ännu en ny vecka och andra advent! Kan inte begripa var tiden tar vägen (som vanligt.) Roligt! Och skönt att tiden går. Jag vill så gärna ha ett nytt år. 2019. Vad kommer att hända då? Förmodligen något skitroligt och jättespännande. Gurkan fyller 6 år i april. Eh, va? Tiden. Ja, just ja! 

Ett litet urklipp av mig i min nya svinsnygga kappa från & other stories. Så nöjd! Jag ångrar mig inte en sekund över mitt "impulsköp" som inte var ett dugg impulsigt. Snart ska jag ge mig iväg igen. Till vårdcentralen. Hej, hundraåring och pensionärstant! Vi får väl se hur jag mår nu, några veckor senare. Förmodligen bättre. Jag har inte haft riktig migrän på en månad, bara småhuvudvärk. Då har jag knaprat alvedon och så har problemet varit ur vägen. Hur bra! 

Har ni hittat julklappar till alla nära och kära än då? Jag håller på och filar fortfarande. Fast helst vill jag inte vara ute jättesent. Jag vill i lugn och ro slå in paket och lägga under granen. Lite allt eftersom. Jag hade tänkt börja hitta presenter redan nu i veckan. Gå förbi Åhléns och shoppa över nätet. Jag har en plan. En idé! Sedan får vi väl se om det träffade rätt eller inte. Den röda julstjärnan står så fint på bordet. Ni vet om att man inte ska ha en sådan om man har en katt, va? De är tydligen skitgiftiga. Och katter gillar att käka på allt som är olämpligt. Själva tuggandet verkar vara någon slags hobby. 

✕ Vardagligheter | | Kommentera |

Julens ljus & avsaknaden av snö.

Alla julsaker har vi tagit fram. Vi har räknat till att vi har sju helt olika stjärnor. Fem i fönstret, en stående på golvet. Julgranen är framme, även den! Så fin. Och stor. Kanske, 2och15? Lång är den i vilket fall som helst. Och bred som en ladugårdsdörr. Trevligt som fasen såhär i juletider! Att blicka mot granen. Som är av plast. Och som råkar komma härifrån. Inga spindlar så långt ögat kan nå! Dessutom är det 10 års garanti. Ja, ni förstår ju. Aldrig mer att jag vill ha en äkta en. Jag har blivit fobiker för livet.

Jag ska säga er en sak. Och det är just så att jag hatade julen intensivt från att jag var 13 år. Fram tills att jag mötte min sambo. Jag firade inte ens jul i några år. Men han gjorde julen kul på något vis. Gemenskapen, att ha roligt ihop. Bara äta massa gott. Tycka att det är lite fint, det där. Själv känner jag inga måsten med julen. Jag gör bara det jag vill/orkar. Vill jag göra hemmagjorda köttbullar (med kött i) utan att provsmaka och samtidigt trilla ihop en vegetarisk variant så gör jag det. Det gjorde jag förra julen. Vad som händer i år vet jag ännu inte. Och just precis nu är det inte speciellt viktigt heller. Jag tar det som det kommer, helt enkelt. Jag bestämmer.

✕ Vardagligheter | #wexter | | Kommentera |
Upp