♬ Marz / John Grant

 
Låten som jag alltjämt kommer koppla ihop med min resa från London. Den har blivit en av mina favvislåtar.

✕ Dansvänligt | | Kommentera |

Tio grejer du inte visste om mig innan du läste det här i smyg och gömde sidan för din sambo:

1) Jag älskar solglasögon och har skitmånga. Jag räknade alldeles nyss och nu är jag uppe i 8 stycken. De ska allra helst vara skitstora och täcka halva ansiktet. Det är min melodi med gitarrsolo, det!

2) Jag har alltid med mig minst en skrivbok ifall jag skulle få idéer eller infall om texter jag vill skriva. Som jag vill ska bli böcker. "One fucking day" som Herr Gripenhjärta ofta sa.

3) Jag älskar att höra berättelser och ankedoter av andra. Ibland kan jag säga "Berätta en historia" och då vill jag att du berättar. Man vet aldrig vad som kommer sägas, det kan vara precis vad som helst. Jag uppskattar när andra delar med sig av sina egna historier. Sparar på dem och lägger dem i min mentala skattkista.

4) Egentligen behöver jag använda glasögon jämt. För jag ser som en kärring. Men det skiter jag i för jag tycker att jag blir fulare. Är alldeles för fåfäng.

5) Jag har bestämt mig för att knäcka Strindberg. Ja, ni ska få se!

6) Jag lyssnar gärna på gammal svensk musik, med jävligt märkliga texter. Lyssna på "Jazzgossen" av Karl Gerhard så förstår du vad jag menar.

7) Jag äter gärna kokosmjölk (ni vet på burk?) Bara för att det är gott.

8) Jag är en sådan där jobbig jävel som inte hymlar med mina känslor. Jag kan gråta på tunnelbanan. Är jag ledsen så är jag. Då finns det ingenting som stoppar mig, hähä.

9) Mina favoritlukter är lukten från vissa gamla källare, eldrök och bensin. Och dyr parfym.

10) När jag är nervös så skrattar jag ganska mycket. Då vet jag inte vad jag ska ta vägen.

✕ Konstnärsliv | | Kommentera |

Ge mig allt jag aldrig fick.

Klockan är mer än du tror att den är. Jag lyssnar på musik och känner mig fundersam (ovanligt?) Ute är det varmt, men solen skiner inte. Här hemma har jag en husfluga som flyttat in. Han har bott här i några dagar nu. Surrade alldeles nyligen på mig. Trevlig, fluga det där! Jag har druckit en kopp kaffe med grädde. Utan grädde blir det så jädra olyxigt. Jag vill ha lyx i mitt liv. Vardagslyx. Livet är alldeles för kort för leva ett grått och alldagligt liv. Alldeles för kort för att käka mat som smakar pulvermos. Vill hinna med allt, innan det är slut.

Jag har hamnat i en svacka. En konstnärlig svacka som pågått nu i några månader. Sedan mars/april typ. Och den har bara fortsatt. Det gör mig orolig, samtidigt inte. Jösses, jag är bara 324! Jag har hela livet på mig, det som är kvar. Ändå skyndar jag. Varför springer jag? Vad är det jag är rädd för? Allt. Inget. Psykotiskt tillstånd men det ser inte du. Knappt jag själv. Lugn. Sansad. Kan det där numera. Gråskalorna som lätt kan tvättas bort, men de finns. Dramatiska jag. Som lever ett svenneliv utan dramatik. Vill inte ha dramatik. Vill ha ibland. Ambivalent. Både ja och nej. Ensamheten tuggade på mina handleder. Ni vet allt det där. Vill skriva, vill måla min kropp med röd färg. Skulle aldrig vilja fota gråtande barn.

Jag vet inte alls hur min dag kommer te sig. Bara att jag ska laga lite god kvällsmat framåt kvällningen. Till min karl från ett främmande land. Men innan dess. Nej, jag vet inte. Jag funderar på att ta mig ut. Ta mig i kragen eftersom jag ändå diskat. Jag har gjort det där man bör göra innan man drajvar. Varit lite huslig. Är mindre huslig nu än någonsin tidigare. Jag liksom struntar lite mer i hemmet, än vad jag gjorde tidigare. Men ni vet. Det är fint ändå. Jag vill gå ned i mitt förråd och leta efter kära böcker som jag köpt. Vill läsa om dem. Boken om Agnes, bland annat. Och alla de andra böckerna som står där i sina kartonger och bara väntar på mig. Jag vet att de gör det. Väntar. Allt som ska sägas, allt som ska ut. Vill få det sagt. Vill hålla käften.

Upp