Sommarlistan 2018.

Vad ska du ska du göra i sommar?
I sommar ska jag ta det lugnt. Men framförallt jobba heltid en tid! Förhoppnigsvis kommer det att vara fortsatt varmt - vilket betyder gräsmattehäng! 

Ska du åka någonstans?
Ja, jag kommer att vara ute i stugan och fixa bäst jag kan. Annars så har jag ingen koll än så länge. Ett givet resmål är ännu inte satt! Kanske kommer det ett, kanske inte. Vi får se.

Hur länge ska du vara ledig?
Jag kommer inte att vara ledig sammanhållet. Känner att det räcker för min del just nu. Jag har varit hemma i en månad (sjukskriven.) Nu vill jag ha action!

Vad vill du verkligen hinna med?
Jag vill äta gott. Leva sommar. Andas sommar! Jag vill hinna göra mig fin som aldrig innan.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Det ovanstående, helt klart! 

Vad ser du mest fram emot?
Jag ser mest fram emot att umgås. 

Vad kan gå fel?
Absolut ingenting! Jag har koll. Som fan.

Vem kommer du vara mest med?
Jag kommer att vara mest tillsammans med mitt jobb. I alla fall den första perioden. Men det blir kul det! 

Vad kommer du lägga mest pengar på?
I nuläget tänker jag att jag kommer att spara så mycket pengar som jag kan. Om jag inte klarar det får jag slå ett slag för väskor och skor. 

Vad kommer du köpa inför sommaren?
Lite snygga sandaler som är användarvänliga i mitt tillstånd.

Kommer
 du använda det?
Mm. Varje dag!

Kommer du bli brun?
Nej. Få lite färg på sin höjd!

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
Kör, bara kör! Den här sommaren är din.

Vad kommer du
 äta?
Grillat! Och så vill jag äta ute också, ibland. Grekiskt, indiskt, persiskt! Allt vegetariskt.

Vad kommer du dricka?
Jag kommer dricka allt i min väg.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Att jag har kontroll när allt det här är över. 

Vad kommer du ha på dig?
Jag kommer att vara skitsnygg i sommar. Klänningar, shorts.. kjolar! Fina ljusa blusar. Stora örhängen! Lyxiga väskor. Allt!

Hur kommer du att göra dig illa?
Jag kommer inte få en skråma så långt ögat kan nå!

Vad oroar du dig för?
Att jag glömt solkräm på sin höjd.

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Jag bestämmer. Känner mig kraftfull. Har mer insikt den här sommaren än vad jag hade förra. 

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?
"Wow, vilken kul sommar jag hade!"

✕ Vardagligheter | #sommarlistan | | En kommentar |

Adjö då bandage & stygn! | 8 maj - 1 juni 2018

Imorgon äntligen händer det! Mina stygn kommer att plockas bort och bandaget är ett minne blott. Numera är det mestadels i vägen. Jag går helt okej numera. Lite träning och sedan är jag som ny. Som jag längtar till imorgon. Jag vill att klockan ska vara 09.00 nu! Mitt bandagelösa liv ska firas rejält. Idag tog jag mig lite för mycket vin. Imorgon tänker jag äta något extra gott tillsammans med min sambo. 

Det har varit ett sjå, dessa två operationer. Förhoppningsvis kommer det att vara helt värt det. Jag får återkomma med uppdatering om ett halvår eller så. När svullnaden har gått ned på båda fötterna. Om jag inte minns helt fel kan det ta ganska lång tid innan fötterna kommer ned i sin vanliga storlek igen. På bara två, tre dagar så har jag börjat kunna gå helt okej. Inga längre stäckor än så länge för det orkar inte det resterande av benet med. Men jädrans! Snart är jag färdig för denna gång! Jag njuter av att tänka att imorgon har jag inte detta varma bandage på mig. Jag kommer att kunna ha båda mina sandaler på varje fot, och inte bara på den ena. Jag ska ta med mig den andra sandalen i en kasse imorgon. Säga adjö till foppatofflan som värmen på rejält den med.. tänk! Imorgon är jag en fri kvinna UTAN denna förskräckligt fula toffla. Som såklart gjort sitt jobb hur fint som helst.

Jag genomgick min första operation den 8 maj och imorgon (1 juni) tar jag stygnen från den senaste operationen. Vilka veckor! Detta det ska då jävlarns firas så det står härliga till. Lilltån är med. Fast det känns som att den ibland är ditklistrad. Haha. Jag är så glad, så glad så! Och sedan mina vänner; kommer ni att få se på andra inlägg. Som inte bara handlar om mina halvdana fötter. 

✕ Operation | #brommaortopedklinik, #fotoperation, #skräddarknuta | | Kommentera |

Kvinnan som hatade persienner.

Jag är inomhus. Med foten i högläge. Kan ni gissa tre gånger hur mycket jag längtar efter att gå ut och ta en vanlig, hederlig promenad? Att kunna använda fötterna. Röra dem och inte tänka på vilken fot som är först. Bara gå ut genom dörren och GÅ någonstans. Utan kryckor. Det tar längre tid för höger fot att repa sig. Vilket är fullt förståeligt. Imorgon är det sju dagar sedan jag opererade mig. Lilltån läker jättefint! Den ser mindre och mindre ut som ett taggtrådsmonster. Jag vill till ateljén. Till jobbet. Vill träffa människor jag aldrig sett förut. Vara social. Idag duschade jag. Satte in linserna som jag lagt på hyllan ett tag för glasögonen. Jag ska sätta lite färg i ansiktet också. Få känna mig som mig själv. Jag hatar att gå runt i myskläder. Att inte ha fina kläder på mig för att jag "bara ska vara hemma.." Att ligga i soffan och såsa. Jag är glad att vi inte har persienner här hemma. Är det något som jag hatar mer än att såsa så är det persienner som är neddragna. Jag klarar inte ens av att ha dem nerdragna på natten. Min ångest stiger i höjd med antalet persienner. 

Nä hörni, kaffet väntar på mig. Havrefraset likaså. Låt dagen börja.

Upp