- Ett nattligt besök i ateljén -

Igår kväll låg jag i badet. Vattnet hade börjat blivit kallt och inte lika angenämt längre. "Kom, kom till mig!" viskade min ateljé. Så jag promenerade dit i natten, till mitt blå rum med halvdan sjuttiotalstapet.


Alltid när jag ska börja jobba sätter jag mig själv i trance genom att skriva. Alltid i samma bok. Jag markerar alltid det viktigaste med gult. Det är mycket viktigt för min process, och det får aldrig någonsin gå till på något annat sätt.


Utdrag ur "Till Han som Cyklade för fort" (2018) 


Några av dessa har hängt med sedan Konstskolan i Stockholm. Bra kvalité! 


En snabb skiss av mig själv. 


Observatories (2016) 

Roligt nog så försatte jag mig själv inte bara i trance där i natten. Jag drömde också en lång och ihärdig mardröm. Jag blev jagad av olika karaktärer med stora munnar, trampade på glas längst en skogsväg, såg 4 cm stora kackerlackor kommandes från springor krälandes på mina knän, sökte skydd hos främlingar i en säng som inte var min. Jag cyklades alldeles för långsamt, men blev aldrig tagen på allvar. 

Kanske är det kvällen/natten som är bäst för min del. Det är då jag är närmast mig själv, och lättast kan fördröja mitt jag. Jag ska fundera på det, och testa mig fram. 

✕ Brorsan & sorgen, ✕ Konstnärsliv | #ateljébesök, #ateljégripenhjärta, #blackeberg, #konstskolanistockholm, #pernbys | | Kommentera |

- Den nya, lilla gröna Fiolfikusen -

Igår for vi till Plantagen och Blomsterlandet. Den här lilla Fiolfikusen fick följa med mig hem, i väntan på en jättestor som vi ska ha i vardagsrumshörnet. Nu har jag prickat av ännu en av mina Nyårslöften! Nämligen att köpa en till grön växt att ha i sovrummet. Jag gick runt ett tag och fnurade, men kom till slut fram till att den här blir fin. 


Så söt! Tänk om den en dag kommer att bli ett monster?

Just nu bor hon på mitt nattygsbord. Vi får se om det blir trivsamt, annars får jag hitta ett annat ställe till henne. Nu är det bara lite tavlor som fattas i sovrummet. Och kanske en avlång matta?

✕ Gröna fingrar & Kaktusar, ✕ Inredning | #blomsterlandet, #fiolfikus, #grönatrender, #inredning, #plantagen | | Kommentera |

- Solen, låtsasvåren och ett adjö -

Det är så soligt här i Stockholm idag. Jag hade på mig min tunna ullkappa med ingen halsduk, ingen mössa. Jag struntade till och med i vantarna på promenaden. Ja, det är faktiskt riktigt festligt ute just nu! Jag tänker ta en längre promenad senare. Inte tänker jag missa solen när den kikar fram såhär. 


Just i detta nu är det så himla, himla skönt. Vill bara vara utomhus när det ser ut såhär, det är något magiskt med våren. Även fast den just nu bara är på låtsas. 

Igår tog jag avsked av farfars bror i Husby- Rekarne kyrka strax utanför Eskilstuna. Det var en fin begravning, och det kändes skönt att säga adjö även fast vi egentligen inte kände varandra särskilt väl. Kyrkans tak var full med gamla målningar. Som tydligen är från Medeltiden. Nu när jag har körkort skulle jag kunna utforska kyrkor lite här och var. Har alltid gillat dem utan att förstå riktigt varför. 

Idag ska jag tänka på tiden och pyssla här hemma. Abra har rivit upp min fina skrynklade prydnadskudde i ren protest. Som tur är så går den att sy så att marodörens framfart sattyg inte syns. Tänker också kolla in på lite olika utbildningar som jag kan söka nu till våren. Jag ska framåt! Och göra det som intresserar. Även fast livet kan bli nog så långt är det för kort för att slösa bort tid på onödigheter.

Upp