Semesterstängt ibland.

Semestern fortsätter här hemma. Det är väldigt varmt (som det har varit under hela tiden i veckor nu.) Det är obeskrivligt vad varmt det är. Inte klokt! Man ska väl inte klaga; även fast det är olidligt när det är såhär i veckor. Regn behövs! Allt är knastertorrt ute. Har ni någonsin varit med om en sådan här torr sommar?

Vi fortsätter med arbetet här hemma. Vi har målat om i sovrummet nu också. Det kommer ett inlägg lite senare som bara kommer att behandla det. Sovrummet blev så fint! Som ett lugnt hav. Borta är psykostapeten från helvetet. Vi är hur nöjda som helst! Igår latade vi oss på stranden. Idag kommer vi att göra exakt samma sak. Dra till stranden och bara ta det lugnt. Får bara inte glömma att täcka ryggen idag. Brände mig igen. Det är svårt att i denna värme sky solen. Numera är det oundvikligt. Vi får hoppas att det regnar i helgen! Pappa sa det. Min sambo sa samma sak. Vi får helt enkelt hålla tummarna! Kan inte låta bli att tycka synd om all växtlighet som bor ute i detta nu. Träden.. jösses. 

Jag svettas som en galen person från en annan planet. Mitt hår klistrar sig för pannan. Jag vill bada utomhus mer än aldrig förr. Igår badade vi två gånger. Och var i vattnet länge. Idag blir samma sak. Minst två gånger dopp. I Blå Lagunen så badade vi tre gånger. Det är helt otroligt för att vara jag. Jag har inte gärna badat tidigare. Inte på flera år. Frågan är vad man annars ska syssla med i denna hetta? Jag brinner, hallå! Behöver medelhavskläder. Har tyvärr inga! Jag har blivit brun. Denna färg visste jag inte att jag besatt. 

✕ Vardagligheter | | Kommentera |

Har du myror i taket? ("Synd å va en sur en´ så häng med ut i naturen!")

Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Penslarna har åkt fram och myrorna har trillat ned från skyn. Fortsättning följer.. 

Här hemma har det hänt en del. Vår vägg i vardagsrummet är numera blyertsgrå. Och hallen är av den ljuvaste blå du kan tänka dig. Vi håller på att renovera. En nybyggd lägenhet. Lite färg sätter liv på tillvaron. Som tur är så är inte våra väggar kritvita (det hade jag aldrig någonsin stått ut med!) utan de är ljust gråa. Ända sedan vi flyttade in så ville vi måla. Så vi tog tag i saken! I måndags & tisdags fixades vardagsrummet och hallen. Ett rum per dag. Jag är hur nöjd som helst! Vårt sovrum ska bli djupare blå och Gurkans rum ska bli rosa på hennes egen begäran. Helst av allt skulle hon vilja ha ett regnbågsfärgat rum. Förklarade för henne att det blir trixigt att ordna. Ungen förstod med viss tvekan.

Hur kommer det sig då att jag har myror i taket? Som tur inte i lägenheten, i alla fall. Utan i min stuga. Vi åkte dit i torsdags och det var meningen att vi skulle sova över där. Men nej. Vi läste på om hästmyran och den är som mest aktiv på natten. Inte vill jag riskera att ha madrassen full med myror också.. Det var meningen att vi skulle måla en av väggarna i vardagsrummet så min lillebror skulle ta bort sågspån i taket med en borste. Rengöra lite, liksom. Haha. Det var då de vällde ned. Myrorna. Stora, svarta. Minst 1 cm stora. Jag har aldrig sett så mycket myror. Det blev helt svart på väggen av myrklet. Vi kom fram till att de förmodligen bor i sanden runt skorstenen. Mm. Jättekul. Tänkte bara "yes!" Ringde med en gång till försäkringsbolaget och de kopplade mig direkt till Anticimex. De kommer på onsdag och utvärderar dessa mostermyror. Vi får se var det hela landar. Förmodligen är det hästmyror och de kallas för Nordens termiter. Kul! Får väl säga att fortsättning följer även här..

Såhär ser en hästmyra ut. Känns kalas och päroncider. Bild lånad från: Hästmyra, Camponotus herculaneus [© Makro FreakCC BY-SA 2.5]


Blå Lagunen på Ekerö | En diamant är hittad!

Vi bestämde oss för att ta en tripp till blå Lagunen idag. Vet ni var den ligger? För oss är det ett helt nytt ställe. Förra sommaren besökte vi Blå Lagunen men då på Gotland. Denna fantastiska badplats är nästintill identisk med förra sommarens äventyr.


Vattnet är turkost! Och klart. Man ser sina fötter klart och tydligt. Dock är det väldigt djupt, och det blir det snabbt. Bra att känna till om man har ej simkunniga med sig. 


Sanden var 100 grader varm, mjuk och lätt. Vi sprang ned för att svalka oss i denna trettiogradiga hetta. Själv ville jag nästan skrika av glädje eftersom detta är så nära Gotland i Stockholm man kan komma. 


Gurkan var glad. Vi badade 3 gånger allihopa. 

Det blåste lite en stund, men sedan var det nästan vindstilla. Om du som vi inte visste att detta paradis ens existerade, läs på om den Blå Lagunen HÄR! Du bara måste fara dit, oavsett om du är inbiten 08 eller inte. Från oss som bor på andra sidan vattnet tog det ca 40 minuter dit. Parkeringen kostade 50:- och det var helt klart värt varenda krona! Självklart kommer i åka hit fler gånger. Stockholms renaste badplats! En diamant är hittad.

Upp