17.09

Det är fredag idag och jag har varit hemma. Jag har inte haft det kalas här hemma med en sjuk unge. Men det är också det enda jag kommer berätta om. Det räcker så! Just idag passar inte detaljer. Inte alls.

Min dag har varit lång. Kaotiskt. I vissa fall smått panikartad. Jag har ringt hit och dit. Glömt bort att äta. Beställt pizzahemkörning då jag inte har tid att laga mat just nu. Den sista flyttpackningen ska vara färdig ikväll. Dessutom så har jag en tvättid ikväll som jag inte kan missa. Livsviktigt att jag inte missar den! Tvättmaskinen fattas mig. Jag saknar den något enormt just sådana här dagar. Skitjobbiga dagar. Just nu är det inte kul att vara ett päron. Lite som en svajig berg och dalbana. Med inga stopp någonstans. Usch. Men det kommer att vara över! Jag försöker att påminna mig själv gång på gång. Ärligt talat så går det inte helt och hållet in.

Jag är fruktanvärt trött. Gurkan har varit sjuk sedan i söndags och har knappt ätit något alls. Någon liten tugga varje dag. Men inget mer än så. Jag längtar tills hennes hunger är tillbaka. När kommer den och hur länge kan en unge klara sig utan mat, egentligen (?) Usch, usch, usch, usch! Nu pratar vi om något annat.

Jag längtar verkligen till söndag. Det är då det bär sig av. Och det är jag glad över. Men söndag kommer också vara en lång dag. Hela dagen kommer det ta (säkert!) Tur att jag har en pappa och fina vänner som hjälper mig. Utan dem hade jag aldrig klarat den här flytten. Det är så himla mycket som ska fixas med. Grejas. Mycket som kan gå snett. Men äsch, hur många gånger har inte jag flyttat sedan 2008? Tio gånger, elva? Det här kommer att gå fina fisken.
✕ Vardagligheter | | Kommentera |

Att ta sig en karl! (Hur gör jag nu igen?)

.. att ta sig en karl har fått en helt ny betydelse.
Hej! Idag har det varit en bra dag. Jag har setat och pysslat med suspekta armband hela dagen. Fram till tre, typ. Det kan bli liksom lite hur som helst för mig dessa dagar. Jag är så väldigt trött av allt packande som jag hållt på med i helgen. Har packat mig tokig. Har packat mig färdig. Ännu är det lite kvar. Men det är inte mycket alls det handlar om! Så vi kommer att vara så himla flyttklara till söndag, så det inte är klokt. Jösses vad det kommer att brinna i knutarna! Och så jobbar jag på lördag, ser jag fram emot! Med min kompis till råga på allt. Hurra!

Jag mår bra. Faktiskt. Känner mig pirrig och skräckslagen. Samtidigt. För det är så mycket som händer i mitt stora liv just nu. Oj, vad det händer grejer! Och jag antar att det kommer hända ännu mer innan 2016 är slut. Fan, mitt liv kommer se helt annorlunda ut nästa årsskifte. Som att skaka om en kartong. Vända upp och ned på en tavla. Rätt in i något annat. Precis som jag vill ha det! Försöker intala mig själv att livet ju faktiskt är till för att levas. Och då är det leva jag ska göra, helt enkelt. Svårare än så är det inte. Lev, fan, NU!

Gurkan är fortfarade sjuk. Men på bättringsvägen antar jag. Om hon inte alls är bättre imorgon bitti blir det akutbesök för henne. Känner mig just nu inte som ett bra päron alls, för jag känner mig totalt otillräcklig. Finns så mycket jag inte kan styra över. Och så är jag så trött också. Tusen bollar i luften samtidigt. Klarade det inte förut. Klarar det med nöd och näppe nu, många år senare.

Nu ska jag skriva. Privat. Ingen får följa med mig dit.
✕ Vardagligheter | | Kommentera |

In och ut. Ut och in. In och ut igen.


.. alltså. Detta väder! Nu skiner solen utanför och jag är som den väderhora jag är (all eloge till dig som kom på det ordet!) Åh, helt fantastiskt och underbart! Vill ge mig ut, men det är svårt med en sjuk Gurka. Jag får väl sitta här inne och sukta efter det finfina vädret.
Upp