Det är MYCKET nu (!)

.. har två intervjuer idag. Önska mig lycka till! /Engladmänniskamedliteförmycketattgöra
✕ Vardagligheter | | Kommentera |

Äntligen internet!

Åh, vad detta är underbart! Sitter i skolan och ska strax börja söka jobb. Hemma har jag bara internet på mobilen, och det är hemskt jobbigt att sitta med ärenden på den. Måste skaffa internet hemma. Bredband. Detta fungerar ju inte i längden. Ingen människa idag, i Stockholm klarar sig utan internet. Jag måste fixgreja. Detta funkar inte i längden, det är då ett som är säkert. 

Jag vaknade sent idag. Struntade i att klockan ringde. Gurkan och jag tog det lugnt på morgonen. Jag lämnade henne senare, och då var alla på väg ut. De skulle leka på gården i det här fina vädret. Känns bra att de tar vara på att det är vår i luften nu. Ungar idag är alldeles för lite ute, de sitter bara vid sina iPads och har inget liv. Som om vi hade det, hähä. Ute var vi i alla fall.

Ja, då var det väl dags att sätta igång med dagens jobb. Söka jobb. Desperat söka jobb. Det kommer inte bli så värst mycket jobb för mig i sommar, tyvärr. Synd att jag fick reda på det så sent som nu. Känns inget vidare, men life sucks som ni vet vid det här laget! Dags att göra något åt min livssituation. Känns som att jag inte gör något annat i mitt liv än att just möblera om, rätta till och dra bort. "Ser den här kudden snygg ut mot mina nya svarta gardiner?" Ja, ni vet känslan. Undran. Längtan. Besvikelse. Känslan. Gråt ligger nära skratt och tvärtom. Men idag är jag glad, känner mig hoppfull mitt i all bitterhet. (JA, LIVET ÄR ORÄTTVIST - LÄR DIG ISTÄLLET FÖR ATT GNÄLLA!) Är du trött? Bli pigg! Drick kaffe och ta dig i kragen. Gör det du tycker är kul, var med människor som inspirerar dig. Skit i allt det andra. Var självisk. Egoistisk. Skratta dig glad. Ha, ha, haaa! Hej med dig!


Väldigt lånad bild.
 
✕ Vardagligheter | | Kommentera |

Det var grönt i två sekunder.


Nycklar. Mitt huvud på ett fat.

Jag har en kort vecka denna vecka. Klockan är just nu 20.50. Jag ska ställa om min väggklocka innan jag går och sover ikväll. Den är fortfarande kvar på vintertid. Så dags nu att ändra om. Vad seg jag är! Jag är liksom någon annanstans. Ny bloggdesign har jag också. Själv tycker jag att det är något mysigare att vara här inne nu, vilket känns bättre. Det som är kallt och kliniskt är jag klar med vid det här laget. Nu är det bara ombäddat som duger!

Jag mår bra, men jag är trött. Att vara heltidsförälder i veckorna är tufft (men ja, absolut värt det!) Jag beundrar dem som väljer att skaffa barn helt på egen hand. Det kan då inte vara lätt. All eloge till er! Det är beundransvärt, verkligen. På fredag så är jag ledig igen. En hel helg för mig själv. Tänka sig. En hel helg - igen! Det känns så märkligt att ha hela lägenheten för mig själv. Det är delvis svårt att ta in, faktiskt. Att jag kommer att vara bara själv här. Svårt att fatta, men det är så mitt liv ser ut nu. Det har ändrats drastiskt och jag tycker om förändringen. Det känns som att jag kan andas numera, när jag får vara för mig själv. Jag är en sådan där typ som behöver det. Jag kan inte umgås jämt. Behöver vara med mig själv för att kunna tänka ordentligt. Det är viktigt för mig.

Ikväll ska jag i bästa fall lägga mig i badet och se om Gurkan kan slappna av i ett ensamt, mörkt rum. Jag har gjort så en gång tidigare (med badrumsdörren öppen, såklart!) Min lägenhet är så liten att det är svårt för henne att varva ned när jag är i samma rum. Hon bodde ju trots allt i garderoben tidigare. Haha. Så alla sätt för henne är bra, så att hon får varva ned. Igår kväll tog det LÅNG tid innan hon somnade. Det var nästan omöjligt för henne att varva ned. Hon var totalt uppskruvad. Och då är det inte kul att vara ensam. Då är det tufft faktiskt. Men säg något jag inte klarar av? Här är din kackerlacka!
Upp