En hatt till er tjänst.

Hos mig är det lugnt. Det luktar fisk utanför butiken och det bullrar och far. Jag sitter i mina egna tankar. Jag har det rätt bra just nu. Får en stund över att fundera emellanåt. Solen skiner. Det är närmare 30 grader varmt ute. Sommaren är här igen. Den som försvann där ett tag. 

Min solhatt väntar på att få följa med mig hem när jag slutat för dagen. Min sambo fyller 29 år idag. Nu börjar han närma sig 30 med jättekliv. Jag har några år kvar. Jag funderar på det där med att födas och att dö. Varför jag nu funderar så djupt i en inredningsbutik det vet varken ni eller jag. Eller kanske jag mer än ni. När något nytt börjar och när något tar slut. Vad händer då härnäst? En funderare i vinden, i värmen och i solskyddsfaktorn som inte sätter sig. Människor är som cyklar. De passerar förbi hela tiden. Och numera har jag en helt ny. Som jag knappt har kört in. Jag vet inte riktigt var jag ska placera den. Är alldeles för rädd för att ha den utomhus, utan skydd. Är för rädd om den för att den ska knuffas runt i cykelrummet. Där är det för trångt. Och den är dessutom pärlvit. Ni förstår var jag vill komma.

Jag ska köpa en fruktig tårta. Rusa fort fram hem (fast jag inte kan springa) för tårtor tål inte värme. Jag ska hitta en bra en och ge den till mannen i mitt liv. Som nu också sitter och jobbar. På en stekhet låtsasbalkong. Här är det underligt nog relativt svalt. Låt mig sluta där jag började.

✕ Vardagligheter | #sommarjobb | | Kommentera |

Midsommar i Norra Ängby | En matorgie i överlägsen särklass & helt utan dess like.

Denna Midsommar ska firas. Och det ordentligt. På vårt vis. Vid 13.00 rullade vi iväg. Det fanns överflöd med parkeringsplatser. Där hade ingen av oss varit tidigare. Bara åkt förbi och sett de små pittoreska skokartongerna för flera miljoner. Så allt var nytt och glittrande. Outforskad mark.


Se där finns en 4H- gård full av djur. Alla var fluffiga och de snackade en del. Får sinsemellan.


Vi sa såklart hej tillbaka! 


Regnbågsprinsessan var självklart med. Även hon såg allt med nyfiken blick. 


Mina hjärtan i väntan på att midsommarstången skulle resas, ♥ 


Det var mycket folk. Alla liksom flockades när knästrumporna smög fram med fiolerna.


Gurkan visade hur grisarna såg ut. Haha. 


Vi bestämde oss för att laga en rejäl midsommarmiddag. Så vi tog våra snygga näsor och begav oss till vårt närmaste Hemköp. Där är vi stammisar. 


Innan bilturen skymtade ett mystiskt slott fram som jag bestämt mig för att utforska mer ingående. Hade ingen aning om att det fanns. Idylliskt. Trodde att Ljunglöf var den enda i sitt slag här i krokarna (hans slott bor vi granne med!) Ta reda på bakgrundsfakta. Hur länge/gammalt/var/varrför/vem? 


Hemma igen lagade vi mat som aldrig förr. Dukade upp. Snyggade till. Väntade.


Det obligatoriska fiskserveringsfatet åkte fram. Jag äter inte fisk, men jag älskar att servera i fiskfat.


Min favoritsallad. Tomater, rödklök, massor av mozzarella och över allt ringlad olivolja. Självklart tillsammans med flingsalt och peppar.


Potatisen fick förkoka i dill. Sedan graninerade vi den i ugnen. När den kom ut igen la vi på rödlök som fått ligga i ett kallbad. Jävlarns vad gott det var! Potatisen fick en jättefin yta. Kom i skrivande stund på att det skulle vara himla gott att smula fetaost över. Nästa gång!


Abra fick också midsommarmat serverad i egen skål. Självklart ska taxen få fira! Midsommar är för alla individer, oavsett art.


Efterrätt. Hemmagjort paj med bär. En pajbotten gjord på riktigt smör, mjök och florsocker. En skvätt vatten. Inte dega för länge. Sedan plastfolia in degen och låt den vila i kylen minst 30 min.

Det är viktigt att man (om man; använder frysta bär) rullar runt dem i en halv tesked mjöl. På så vis blir inte bären vattniga när de ska strösslas på pajdegen och in i ugnen. Det ni ser på bilden är inte mjöl, utan florsocker. Mjölet försvinner in i bären och det är ingenting som ger av sig smak.

Min dag var fin. Jag kommer att sova gott och vakna med nya drömmar. 

✕ Vardagligheter | #midsommar, #midsommarmat, #norraängby | | Kommentera |

Det var inte jag som ringde.

Midsommaren är här imorgon. Och idag öste regnet ned vid Odenplan. Folk samlades under vad som kunde vara behjälpligt. Det bara kom. En urskur. Själv var jag inomhus och åt onyttigheter. Inte behövde jag oroa mig heller. Inte med den där tjockpommesen rakt framöver.

Det är lika blygrått ute nu som tidigare. Vad tror ni; kommer det att urskura imorgon också? Förmodligen tror jag det. Har inga planer. Har små ideér, men ingenting som än satts i verket. Ska ni hitta på nåt speciellt under morgondagen? Jag vill att Gurkan ska se dans. Så mycket vet jag. Och så vill jag äta frukost. Bra frukost. Möjligtvis våfflor. Det enda som slår våfflor är jättemycket frukt. Det fick jag idag. Känner mig nöjd och belåten fortfarande. Finns ingen som jag som njuter så fruktansvärt av jordgubbar. Vill du göra mig glad - ge mig jordgubbar och inget annat. Then I'm yours forever. 

Klockan börjar närma sig halv nio och Gurkan är fortfarande vaken. Tänker att hon ska få pyssla lite innan läggdags. Imorgon väntar badet och ankorna på henne. Abra ligger här bredvid mig och kurrar till ibland. Jag har lånade mjukisbyxor på mig. Slog i mig en kopp kaffe när jag kom hem. Höll på att slå huvudet i sätet intill på vägen hit. Var oförklarligt trött (?) och tänkte att nu får det räcka. Det räckte. Endast en kopp fick mig att vakna till från de döda. Ganska snart är det dags för dvalan igen. 

Upp