- Frisyrtips inför klippning / En hårresande historia -

I slutet på maj hade jag tänkt unna mig ett frisörbesök. Saken är den att jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra med min kära frisyr. Som inte längre känns som en frisyr. Numera "hänger" det bara och det är just det som kan vara nackdelen med ett längre hår. För det börjar verkligen bli längre. Frågan är bara om jag ska låta det bli väldigt långt? I nuläget så sätter jag gärna upp det eftersom jag tycker att det är i vägen. Och visst, det är också fint. Men.. vad ska jag göra hos frisören när jag väl kommer dit?

- En liten hårresande historia om mitt hår -
I flera år misshandlade jag mitt hår med hemmafärger i alla möjlga kulörer. Jag kunde färga håret 3-4 gånger/månaden och jag brydde mig inte alls. Jag klippte mig själv hemma framför spegeln och grejen var att det skulle vara så snett och vint som möjligt. Det var själva charmen. Tyckte jag då. På ena sidan hade jag en sidecut från och till i några år. Rakade även denna själv med exmannens gamla avlagda apparat. Jag var alltså totalt obrydd om mitt hår och dess kvalité. Jag tänkte alltid att "äsch, det växer ut igen." Och visst, såklart växer det ut igen! Saken är bara den att det tar aslång tid innan det bli någorlunda långt igen. Och det finns en viss längd när håret kommit ned i nacken som är vidrig. För ingenting kan man göra med håret och det är så pass mycket i vägen. Nacken kliar liksom och det är inte tillräckligt långt för att sätta upp det i tofs. Hemskt, hemskt.

Idag klipper jag mig absolut inte själv. Jag färgar inte heller håret längre, utan låter mina naturliga slingor komma till tals. Mitt hår är numera heligt och ingen, (och absolut inte jag själv) får karva i det. Efter många år förstod jag att min hårfärg är hur fin som helst och nej, man kan inte få ett långt och friskt hår om man hemmafärgar det hela tiden. Det är inte snyggt med svart, dassigt hår som aldrig kammas. Mitt hår idag har inte en enda tova, vilket jag tidigare inte brydde mig om ifall hela svallet var fullt av dem. För att inte tala om min utväxt till det korpsvarta håret. Nej, alltså. Ärligt. Det är inte snyggt någonstans.

Låt oss säga såhär: Mitt hår har aldrig varit så viktigt för mig som det är idag. Jag älskar det och skulle för allt i världen inte färga det svart igen. Jag har fina färger och jag är mer än nöjd! Idag använder jag också arganolja varje dag för att motverka torrhet. Mitt hår blir gärna torrt och jag lägger en inpackning i varje fall en gång i veckan. Försöker, åtminstone. Har ni några tips på vad jag kan göra med mitt hår? I vissa fall så vill jag att det ska bli ännu längre så att jag kan göra alla tänkbara frisyrer som det bara går. Det är väl det som är tråkigt med kort/asymetriskt hår. Man kan liksom inte göra så värst mycket med det. 

Kanske får jag gå i mina frisyrtankar lite till. Suga på karamellen. Kanske ändå bara klippa topparna och snygga till den lite. Få värsta filmstjärnesvallet så småningom.

✕ Stil | #frisör, #hår, #hårhistoria | |
#1 - - Mathilde:

Jag tror det viktigaste att tänka på innan en går till frisör är detta:
1. Hur tycker jag om att ha mitt hår? Sätter jag upp det mycket i tofs kanske inte många lager är att föredra, utan mer jämna lager så att det inte ramlar ur tofsen/flätan/knuten :)
2. Är håret för långt så kommer det blir jättejobbigt att sätta upp det = du kommer inte leka lika mycket som när du hade medellångt. Det är i alla fall mina erfarenheter :)

Hoppas du kommer på hur du vill ha det, och delar med dig av resultatet sen!

Mathilde


Svar: Tack, Mathilde för jättebra tips! Ska ta med mig dessa till frisören imorgon, :-)
Känner mig så spänd! Haha, tack, tack, tack! Blir så glad.

Allt gott!
Vänligen, Thess
frokentrad.se

Upp