- Tredje gången gillt, sägs det -

I fredags (22/3) gjorde jag min tredje operation. För hammartå på den högra foten. Det är förhoppningsvis min sista operation. Och gissa? Den gick över förväntan! Nu är jag inne på dag fyra och jag kan promenera omkring, haltande, visst. Fast jag kan röra mig! Jag blev aldrig helt handikappad, som jag trodde. Som jag blev med mina andra operationer. Särskilt den andra.


Mina tidigare operationer har gjort ont. Verkligen känts. Den här kändes i princip inte alls. Jag kunde ta ned foten redan samma dag som jag opererades utan att jag skrek av smärta. Det gjorde aldrig så pass ont. Vad är det som har hänt, egentligen? Jag blev nästan lite besviken. För här har jag hoppats på att få ont. Men icke. Jag har inte haft ont alls. Det har stuckits och bränt lite, dragit i stygnen. Men ont. Nej, absolut inte. Jag slutade med värktabletter dag två, en kombination av alvedon och ipren. Den bästa kombon!


Abra har givetvis gett mig all den sällskap som hon kan ge. Det första hon gjorde när jag kom hem var att hoppa upp i soffan, lukta på den inlindade foten och sedan ge den en liten försynt puss. Och min sambo, han har varit fantastisk! Jag är så glad att vi matchade in dessa dagar så han också är ledig. Mysigt och mycket Netflix!

Här är lilltån strax innan operation. Inte världens bästa bild, men den är krökt och yes det gör ont. För jag kan inte ha på mig vilka skor jag vill, tån är liksom alltid i vägen. Men det kommer att bli ändring på det inom en mycket snar framtid! Sicka dojor jag kommer att bära!

Jag är så glad att mina operationer är färdiga nu. Jag är klar! På torsdag (28/3) har jag sårkontroll. Då ska jag till vc för att kolla att allt ser bra ut, och att det har läkt som det ska. Nästa torsdag (4/4) ska jag ta bort stygnen. Och efter det är det bara öva, öva, öva på att gå. Då är jag fri och jag vet att jag kommer att vara precis lika euforisk som mina tidigare erfarenheter. Det känns fantastiskt att detta kommer att få ett slut - och nu tidigare än någonsin. Jag kommer liksom inte göra ytterligare en operation efter bara en vecka. Nu är det bara den här som jag behöver stå ut med. Jag kommer komma ut som en ny människa!

✕ Operation | #brommaortopedklinik, #fotoperation, #hammartå | |
Upp