- Måndagsprovet i svart -

Idag gick jag upp vid 06.00 för att ta mig iväg till skolans provlokaler på Södermalm. Dags för Nationellt prov! Det sista innan betygssättningen. Jag kokade mig en mugg kaffe att ta med mig. Och hällde i mig yoghurt för sockrets skull. Kanske också för kylans, för det är skitkallt på Södermalm varje gång jag är där numera. Jag fryser så om benen! Självklart var jag klädd i svart dagen till ära.  


Osminkad och dan! Inte fasiken sminkar man sig när man går upp i ottan. Inte jag, i alla fall. Kommer inte på fråga. 

Linserna lämnade jag hemma med risk för torra ögon. När jag sitter vid datorn länge så smular ögonen liksom ihop tillslut. Bättre att ta det säkra före det osäkra.

Kanske gick det bra, kanske inte. Vi får väl se, helt enkelt. Det värsta tycker jag är "listening"-delen. Just eftersom de som pratar alltid har en asmärklig dialekt och så pratar de jättefort. Ingen hänsyn alls till swenglish-people. Och hur jag än gör så kan jag omöjligt hänga med i hela renonemanget. Annars hoppas jag att det gick okej! Godkänd, i alla fall skulle sitta fint. I skrivade stund känner jag mig i vilket som helst nöjd. Det var som sagt mitt hathathatar ämne. Och nu har jag förmodligen klarat kursen. Yes, och hurray!

Ikväll ska vi fira med att gå på Gurkans sista simkurs. Hon ska få diplom och sedan ska vi hem och äta hemmafriterade pommes. Kanske kommer hon att dyka? En fågel viskade i mitt öra att hon numera gör det, samtidigt som hon håller sig för näsan. Det låter som en fantastisk avslutning på en pirrig morgon! Ska ni göra något särskilt i eftermiddag?

✕ Vardagligheter | #provdagen | |
Upp