- Framtida framtidsutsikter -

Just nu. I just denna stund kollar jag närmare på utbildningar som jag ska söka till Hösten 2019. Jag har hittat några intressanta och jag tänker att jag ska söka relativt brett. Jag får väl helt enkelt se om jag kommer in någonstans. Haha. Höga förhoppningar! - Eller nej, jag skojar bara. Jag har inga förhoppningar överhuvudtaget. Verkligen inte. Jag tänker mig själv som en servett i vinden. Jag bara följer med och ser vad som händer. Jag flyger dit vinden bär. 

4 stycken MVG. 
12 stycken VG.
Resten G.
Förutom 2 stycken IG.

Och snart har jag bara 1 IG! För jag kommer att få som minst ett G på Eng 6. Fast i det nya betygssystemet. 

Beteendevetenskapligt program / Distans (Sundsvall) 
Beteendevetenskapligt program
/ Distans (Kristianstad) 
Hantverkspedagog / Nyckelviksskolan, Stockholm
Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan / Konstfack, Stockholm
Journalistprogrammet / Stockholms universitet 

Allra mest är jag sugen på Beteendevetenskapen. Och Hantverkspedagogiken. Vi får se hur långt det räcker, helt enkelt. Det här är första gången som jag på allvar kommer att söka en universitetsutbildning. Visst, jag har sökt konstutbildningar och hoppats på att få komma in - men nja, det blev inte så. Tänker att jag vill trygga min framtid, tjäna pengar och ha det någotsånär säkert. Har nu på senare år fattat att allt handlar om pengar (vare sig man vill eller inte) och jag tillhör en av dem som gärna vill ha cash att röra mig med. Jag vill inte vara beroende på något sätt. 
Och jag gillar inte att inte ha pengar. Jag vill kunna köpa det där lilla extra utan att behöva göra en huvudslagsräkning med hjälp av inernetbanken. Tänk att kunna spara undan pengar! Helt fantastiskt. Det är mitt mål - att bli oberoende. 

Att bli en erkänd konstnär i Sverige (såvida du inte har föräldrar/släkt som är med i konstnärskarusellen) så är dina förutsättningar nästan lika med 0. Visst, man kan gå en utbildning på 5 år. Men finns det några garantier för det? Nej. Och det är i princip aldrig någonting som du kommer att kunna leva på, för hallå (?) vi bor i Sverige. Kulturlivet här är enbart för vissa. Tyvärr.

Jag har min ateljé och det är jag nöjd med. Ingen kommer med några invädningar på vad jag ska göra och inte. Det är jag som bestämmer och det som är mitt är mitt. Ingen är och petar på det jag gör - vilket glädjer mig. Intervjun på Valand dödade min kreativitet till viss del, så jag misstänker starkt att min kreativitet skulle strypas totalt om jag gick i en konsthögskola. Nä. Leave me alone, jag vill ha pengar!

✕ Vardagligheter | |
#1 - - Anonym:

Roligt att läsa om dina planer! Känner igen mig i virret. Du vet säkert redan, men tänkte tipsa om att du kan räkna ut ditt snittbetyg (finns olika sidor att göra det på) för att få en klarare bild över vad du har troligast chans att komma in och vad du kan även se via studera.nu vad dina olika program har haft för antagningssnitt åren innan ♥️ Håller tummarna, klart du ska plugga! Det är så fantastiskt på alla plan! Kram!

Upp