- En liten spaning / IKEA -

Igår besökte vi IKEA och promenerade runt ett slag. Vi var ute efter en stor kruka till vår nya gröna familjemedlem. Jag gillar verkligen att gå runt på Ikea, det är så mysigt. Och särskilt mysigt är det såklart när man inte varit där ett på ett tag. Det dyker upp nåt nytt varje gång. 


Deras kelimmattor. Så himla fina! Om jag hade jättemycket pengar hade jag fyllt min lägenhet med sådana. Stora och rejäla!


Jag har märkt på mig själv att jag mer och mer börjar uppskatta ljusare träslag. Tidigare har jag totalt nekat allt som inte är mahogny åtminstone. Helst riktigt mörkt trä. Åtminstone brunsvart! Fast, är inte det här ganska snyggt? Det blir ett mycket mjukare intryck, och lite mer inbjudande. 


Inte helt fel med bambu heller! Det ljusar upp. 


En gammal goding verkar ha fått comeback! IKEA PS Maskros, fast i en annan tappning. Jag hade själv den jättestora varianten. Och jag älskade den innerligt och djupt! Tills jag var tvungen att sälja den för jag skulle bo minimalt.  
 

.. och den jättetrendiga fiolfikusen! I plastvariant. 


Här lite mer stageat. I samma kruka som fick följa med oss hem. 

Vid utgången mynnar man ut mot blommorna och vaserna. Jag var tvungen att stanna till och begrunda den här. Jag tänkte.. vad tänkte jag? Varför, varför, varför kan keramik vara så enerverande fult? Är det inne att göra det fulaste valfria keramikföremålet som möjligt? Som att det rent av trendigt att göra så jävligt man bara kan. Vad som än gömmer sig i fantasierna ska allt fram. Snälla, göm det. Glöm det! Vad är det här för något? Ska blommorna sticka ut åt två olika håll? Nä. Den fick inte följa med mig hem.  

Har du hittat nåt fint på IKEA nyligen?

✕ Fruktansvärt & Inspirerande, ✕ Inredning | #fiolfikus, #fulkeramik, #ikea | |
Upp