- En Midsommarnattsmardröm -

Ett hej från en tillfrisknande människa som varit lite vid sidan en stund. Vilken midsommar jag haft! Mitt i sommaren och allt. Jag ska berätta vad som hände, just eftersom den här bloggen handlar om mig och mitt. Och det här är i allra högsta grad en historia lite utanför kanten. Kanske värd att berättas, så att andra inte hamnar i samma situation. Just det här önskar man inte ens den man hatar allra mest. Och då är hatar ett jävligt starkt ord.


I torsdags kände jag att det var något mysko med min kropp. Jag hade urinvägsinfektions-känningar. Och det är något som jag är mycket familjär med (har råkat ut för det otaliga gånger..) så jag bestämde mig för att snabbt som fan ta mig till affären och inhandla tranbärssaft. Det är ett gammalt husmorstips, som alltid har fungerat för mig. Och det gjorde det till en början! Jag hinkade saften som satan, och snabbt också! För att så fort som möjligt få runt den i systemet. Det kändes efter några timmar bättre. Men sedan kom elden och smärtan tillbaka. Nja, något måste vara ganska fel här? Tänkte jag. 

Dagen efter kändes allt lika illa igen. Vidrigt. Men jag väntade ut något som jag vet inte vad. Kanske att det hela skulle gå över av sig själv. Just eftersom det alltid gjort det innan. Så varför skulle det inte göra det nu? Saken är den att det gick inte över. Så min envishet gjorde ingen som helst nytta här. Tillslut började jag få ont på vänster sida av magen, vilket började sprida sig bak till ryggen. Så ska det väl inte kännas? Tänkte jag då. Så i söndags blev det akutbesök. Efter ganska många prover och några timmar i dropp kom man fram till att infektionen spritt sig till ena njuren. Jag fick antibiotika snabbt. Ska ta det i en vecka nu, 2 ggr/dag. Bra det. Nu såhär i efterhand känns det som att den kickat igång rätt fint. Jag är rätt trött och blir snabbt lite fladdrig. Febern kommer och går. När jag mätte igår kväll var den uppe i 38,5. Sedan blev jag normal igen. Vilken pärs.. usch. Idag är jag hemma och har ett x antal böcker som väntar på mig. Jag behöver vila en stund, för att komma igen som en bättre version av mig själv.

Om ni råkar ut för samma grej; vänta inte för länge med att få hjälp! Det är bara dumt, och det blir bara värre och värre om man väntar. Ger det inte med sig ganska omgående är det lika bra att ta hjälp. Kommer att vara mycket försiktigare med detta i framtiden. Hoppas innerligt att jag aldrig mer får det här. Men bättre att ta det säkra före det osäkra! I värsta fall kan man få blodförgiftning och resistenta bakterier. Nä, jag vill inte tänka på det. Har aldrig varit inne så mycket på vårdguiden som nu. Blir mer än mörkrädd.

Det blev ändå ett fint midsommarfirande. Jag fick världens godaste smörgås av min svärmor. Hon hade lärt sig hur man gör en vegomacka i äkta midsommarstil på youtube (?!) Ja, det var den godaste smörgås jag ätit på väldigt länge. Men nästa år hoppas jag att jag kan hoppa runt stången lite med Gurkan. Inte för min skull, utan för hennes. Jag är, och kommer alltid att vara, en traditionsmotståndare. Jag vill inte vara fäst vid filten likt en strandad säl nästa år. Gjorde ni nåt kul i midsommar?

✕ Fruktansvärt & Inspirerande, ✕ Vardagligheter | #sjukhusvistelse, #urinvägsinfektion | |
Upp