- Ett besök på Formex - 2019 -

I onsdags fick jag äran att tillsammans med min  kollega att gå på Formex. Vi var där å Bemz vägnar för att ta oss en inspirationstitt. Se var vinden blåser helt enkelt. Min kollega är sedan gammalt rutinerad, men inte jag. Det var mitt första besök på Formex. Aldrig har jag sett så mycket inredning i ett och samma sammanhang tidigare. Och tro mig, om det är någon som varit ute på inredningsvift så är det jag. Relativt nyinflyttad som jag är.. ↓ 


Sovrumsinspo. Mycket ton i ton, något jag gillar i ett sovrum. Och växterna.. så fina! De ger ett djup när de är av olika sort, och inte heller har de samma kruka. Kommer själv att vara på jakt efter en större grön växt att ha i mitt sovrum. Och vem sjutton gillar inte den "halva" sänghimmeln i linne? Det blir ombonat direkt. 


Kolla kottelamporna! Vilket fint sken. Glasborden verkar fortfarande vara i fokus. Det kantiga och hårda har vi sett ett tag nu. Fortfarande mycket detaljer i guld och silver, inte bara på bordsben utan även i rena dekorationer. Undrar vad nästa steg kommer att bli? 


Mysigt fluffiga mattor att strössla rummen med. Gärna tillsammans med en matchande filt. Eller varför inte två?


.. som sagt, mattfest! 


Mjukt formade vaser i snälla färger. Fint att konstrestera med någon halvspretig, galen växt. Grafiska korkunderlägg i mörkbrunt. Aldrig har jag tidigare tyckt att kork varit särskilt snyggt. Jag ser framför mig de där runda, billiga som man kan hitta varstans. Ni vet de som är tjockare och är mer orangea i färgen? Här blev jag inspirerad!


Mina drömvaser alla tiders. Skulle vilja ha allihopa i ett hörn. Och den ljusa runda mattan i bakgrunden är inte helt fel den heller. 


Urtvättade linnefiltar (kanske funkar lika bra som strandfilt?) tillsammans med väskan som jag kommer att köpa i sommar. Förra sommaren skulle varje trendkänslig kvinna äga en. I sommar ska jag också ha en! Någon som vet var jag kan hitta just den här modellen?


Så enkelt - och så himla snyggt!


Det fanns såklart också något för den excentriske. Varför inte hänga upp ett silverskelett i plast? Helst bakom en dörr i gästrummet.


.. och för den taxtokige! 

Det fanns både fint och fult. Ett klart äventyr! Jag fick riktigt mycket inspiration särskilt av sovrumsmontrarna. Nu vill jag också göra mitt sovrum sådär krispigt fint tillsammans med nya textilier och grafiskt stilrena tavlor. Helt plötsligt känner jag för att investera i ett par linnegardiner, och varför inte ett skrynkligt överkast? 

Det var jättekul att vara med. Och det var en speciell känsla att säga att "nej, jag är inte designer, men konstnär.." Om jag får möjlighet så åker jag mer än gärna dit igen. 

✕ Inredning | #BEMZ, #formex2019, #inredning, #trendspaning | |
Upp