Tacosafton en helt (o)vanlig tisdag.

"Vad ska vi äta ikväll?" frågade min sambo. "Tacos (!)" svarade jag. Så tacos blev det, även fast det inte ens är fredag. 


Så himla gott, alltid! 

I min tacos brukar jag ha i: 
✕ Vegofärs från Hälsans Kök
✕ Två paket tacokrydda + en del vatten i vegofärsen
✕ En klassisk tacosås
✕ Rödlök
✕ Tomater
✕ Basilika för topping istället för vanlig tråkig sallad som inte smakar något
✕ Majskorn på burk
✕ Guacamole 
✕ Riven ost, gärna cheddar 

Jag gör alltid min egen guacamole. Det är enkelt och går snabbt. Dessutom får man koll på vad som finns i. Till skillnad från de där som redan är färdiga på burk. De är alltid småtveksamma när de står där på hyllan. Såhär rör jag ihop min egna; snabbt och tvärsäkert!
✕ Först och främst tar jag två avocados och skalar dem som sig bör. 
✕ Nästa steg är att lägga dem i en djup bunke där jag också lägger i pressad vitlök, gärna 3 - 4 klyftor. 
✕ En klick turkist/grekisk yoghurt! En tesked ska räcka, annars tar yoghurten lätt över och avocadon försvinner. 
✕ Ta en stavmixer (eller sked) och kör, bara kör tills du får en fin konsistens! 
✕ Salta och peppra. Rör om en sista gång. Klar! 


 Sedan så har du en jädrans bra tacos, redo att avnjutas på direkten!


✕ Köksbravader & Bakprocedurer | #mat, #tacos #guacamole | |
#1 - - Angelica Wåhlin:

Men alltsååå, gott!

Upp