Projekt: Ta bort psykosrandig tapet i sovrum.

Kommer ni ihåg att jag skulle berätta för er hur det gick till när vårt sovrum blev snyggt? Det blev mer jobb än vi någonsin hade kunnat ana. Spänning och svett om vartannat. Jag har bett om tips och fått både det ena och det andra. Men en dag var det dags att göra förvandlingen. Som jag längtat, som jag väntat. Suktat och trånat. Här kommer berättelsen! 


Världens fulaste fondvägg som inte matchar övrig väggfärg alls. En färgblind hade gjort det bättre. Varför välja en sådan tapet i ett sovrum? Det är fortfarande ett mysterium för mig. Ett sovrum ska vara lugnt. Inte hysteriskt. Och absolut inte randigt. Jag har aldrig gillat randiga tapeter. 


Vi började med att tömma sovrummet. Tur att vi har ett jättevardagsrum! Så mycket som möjligt skulle ut.


Skruva, skruva. Spackla och ut med garderoberna mot mitten av rummet! 


Hejdå vidriga tapet! (Varför säljs sådant här?) Tyvärr var det inte lika enkelt som vi förmodade. I vissa partier kunde vi ta av tapeten i stora sjok. Det var knappt limmat på vissa ställen. På andra däremot var det så mycket lim att väggen var gul. Kul. Det var.. minst sagt jobbigt att ta ned den. Det tog cirka 2,5 timma innan vi var klara med bara en vägg. Tur att det "bara" var en fondvägg. Och det var en fondvägg för mycket. 


Det blev lite väntan mellan strykningarna (totalt 2 stycken.) Vi valde Beckers och det är verkligen kvalité på deras kulörer. Färgen täckte första strykningen vilket förvånade mig. Så om du vill göra ditt hem snyggare, använd Beckers! 


Slutresultatet! En lugn blå kulör. Passar perfekt till sängkläderna. Och till allt annat. Jag vill inte ha ett hysteriskt sovrum. Vita sammetsgardiner. Fjäderlampa från EOS Vita. Mm, jag är nöjd. 

Som jag är glad över mitt sovrum idag! Nu kan man sova i rummet utan huvudvärk. Tidigare gjorde fondväggen mig orolig. Jag tänkte ofta på den, pratade om den jämt. Haha, det var inte lätt. Nu är den borta och det syns inte ett spår av den. Ett sommarjobb som gav resultat!

✕ Inredning | #beckers, #blåväggar, #måla, #sovrum | |
Upp