- Nyårslöften 2019 -

 
Göra riskvåan.
I januari, check! Och blev godkänd. Det var roligt, och såklart lärorikt. Nu vet jag hur det känns att snurra runt. Jag hoppas verkligen att det är något som aldrig kommer att inträffa i verkligheten.

 Ta körkort under 2019. Om inte förr, så senare! 
Den 4 februari tog jag mitt körkort. Så nu är jag ute på vägarna och drajvar! Så stolt över mig själv och min sambo. Vi som har gjort det här på helt egen hand. Jag klarade teoriprovet på första försöket. Jag klarade körprovet på första försöket. Som privatist! Stolt. Och fri!

Börja en bra, och riktigt lång utbildning som ger mig pengar i framtiden. Så jag slipper stressa och slita häck för ingenting. Helt enkelt säkra min framtid på det bästa av sätt.
Hösten 2019 börjar jag min resa till Arkivarie med inriktning idéhistoria. Nu kommer jag helt enkelt att bli ostoppbar på alla sätt och vis!

Köpa en stor grön växt som jag ska ha i sovrummet, någonstans.
Jag köpte mig en liten Fiolfikus som just nu står på mitt nattygsbord. Fixad i februari 2019 på Plantagen. Så nöjd! Hoppas hon kommer att trivas.

Köpa tavlor till sovrummet, att ha ovanför sängen.
(Jag har bestämt mig för att ha en rund spegel ovanför sängen istället - en uppdatering!) 
I december fixade vi en stor, rund spegel som vi nu har ovanför sängen. Som en sol. Så fin är den! Jag är så glad att jag "ångrade" mig och ville ha en spegel istället för tavlor. För vad säger man, speglar ger rymd? 

→ Inte inpulsköpa strunt. Hellre sällan och dyrt än ofta och billigt. Något som jag lärt mig under 2018.

→ Göra en resa. Inre som yttre. 

Lära mig något nytt. 
Under hösten 2019 började jag studera på Högskolan. Vad är inte det om inte att lära sig något helt nytt? Det är en helt ny värld för mig. 

Åka till gymmet och simma, springa och träna när jag får tid och möjlighet. Inte för att prestera, utan för att må bra.
Jag har gymmat, sprungit och till och med simmat till och från! Nu gäller det bara att få in ordentliga rutiner. 

Köpa ett skönt hundsele till Abra. Hennes nuvarande börjar bli slitet. Kanske ett med bling? Om jag hittar.
I november (äntligen!) hittade jag ett nytt sele till Abra. Ett lila, tjejigt.. tss, från Hurtta. Med inget bling. Men jag tror reflexer? Hon är tjusig som få!

Storstäda överallt. Sälja av det jag inte använder. Eller ge bort.
Ett ständigt håll-i-gång! Något som jag gör typ varje månad. Numera kallar jag det dödstädning. 

Bada tillsammans med Mani ute i sommarstugan. Visa honom världens finaste lilla badplats med inte många år på nacken! 
I augusti åkte vi alla ut till stugan och promenerade till badplatsen. Vi badade inte för vi tog inte med oss några badkläder. Jag trodde nämligen att det skulle bli skitväder. Men, han har sett den - och det är huvudsaken!

→ Börja använda min systemkamera sedan 7 år tillbaka. Ge mig ut i naturen och glo på träd. Ge mig ut på stan och dofta på tegel och betong. 

→ Köpa ett Moderna museet årskort. 

Sy ett plagg av allt tyg jag har. 
I mars tog jag mig i kragen och sydde mig två riktigt fina väskor. Den ena blev helt perfekt och rak (tack vare att den är rutig och lätt att klippa, rätt och slätt.) Såklart i mitt favorittyg alla dagar i veckan "Classic ruta" av Katarina Wiklund. Älskar, älskar, älskar det! Den kommer att användas flitigt av mig i sommar.

→ Skaffa en till familjemedlem. 

Hyra ett släp till stugan och kasta lite till. 

Börja själva renoveringen av ovanstående.

Åka till återbruksgallerian med pappa och kolla läget. Kanske hitta nåt?

→ Ta bilen till Söderköping och äta massa glass, gå i långa trappor och tänka på Johan. 

Ge Johan Diamanten. 
I april åke jag och familjen ned till pappa. Johan fick sin diamant och nu ligger den hos honom. Jag vet att han skulle ha gillat den, kantstött och dan. Precis som han själv var!

Finputsa min redan ditsatta tatuering. Större och spetsigare är ledortet! 
Den 15 oktober fixade jag till min redan ditsatta mandala sedan fem år tillbaka. Nu är den större OCH formligare! Den följer min kropp som en fisk i vatten. Jag är så nöjd, så glad. Jag kan knappt bärga mig tills den är färdigläkt och jag kan visa den för allt och alla, kreti och pleti! 

Träffa en ny kompis i ett nytt sammanhang. 
Jag har hittat henne! <3

→ Be om att bli spådd i tarotkort. 

Klippa mig mitt i sommaren, juli.
Jag tjuvklippte mig i maj istället eftersom jag kände att det började bli risigt i topparna. Frisören klippte dock jättelite (har inte varit där sedan december 2018) för att hon tyckte att det var väldigt fin kvalité på mitt hår. Så kanske behöver jag inte klippa mitt hår mer än två, tre gånger/året.

Klippa mig mitt i vintern, december. 
Jag har klippt mig när jag känt att lusten fallit mig in, och särskilt när jag känt att håret faktiskt behöver sig en svängom. Så till nästa år blir det inga bestämda regler kring vilken månad jag specifikt ska klippa mig. Jag klipper mig när jag känner för det (!)

Organisera, organisera, organisera!
Som jag organiserat hela året. Jag har städat, sparat, slängt. Liksom varit helt obamhärtig. Nu har jag inte mycket onödigt kvar - och innan året är slut kommer jag att ha ännu mindre onödigt. Onödigt är bara onödigt att ha.

Börja komvux i januari. 
I januari började jag komvux. Både Eng B & Ma B. Jag tog mig vatten över huvudet och insåg att jag ju faktiskt inte behöver Ma B för de utbildningar som jag vill söka mig vidare till. Så jag bestämde mig för att slippa den utbildningen (se: kvinna står vid tegelvägg och smackar in huvudet i väggen tills det inte finns något huvud kvar.) 2019 är året då jag accepterar, men utforskar mina begränsningar och inser att jag förmodligen har dyskalkyli. 

Börja studera på högskolan till hösten 2019. 
Färdigt! (x)

→ Finputsa taket. 

Göra en enhetlig gaderob med kläder som anpassar sig till varandra. 
Jag är på god väg och alla mina kläder som finns i min garderbob idag (maj) är bra och funkar tillsammans. Jag har börjat få till en bra bas och till hösten/vintern kommer den att vara fulländad. Vet det bara!

Rensa bland mina hundramiljarder örhängen. 
Detta tog jag tag i redan i januari. Jag har rensat som sjutton bland smycken som jag aldrig använder. Många av dem har legat i flera år. Nä, vill bara ha det som jag faktiskt använder! Orkar inte ha massa oanvänt liggande. Det känns så ofantligt onödigt. 

Öppna upp min ateljé för mig själv. Jobba när jag kan och vill.
I april städade jag och organiserade för mig själv. Nu är den öppen! 

→ Börja jobba med kol och thé. Gärna tillsammans för extra djup!

→ Skriva långa och korta noveller. 

→ Färdigställa "Till han som cyklade för fort" och göra den läsbar för allmänheten. 

→ Ge mig själv tid att komma ihåg för att inte bli desorienterad. 

Läsa en riktigt bra bok. 
Sommarens bästa bok var "Bränn alla mina brev" av Alex Schulman. Den var riktigt jävla skitstövelsbra! Och nu vill jag läsa hans andra böcker - och även rekommendera just denna jag läst!

Se en riktigt bra film. 
I januari såg jag en riktigt, riktigt bra film. Trodde från början att den inte skulle vara nåt att ha; men se det var den! Kolla på "A star is born" med Lady Gaga och Bradley Cooper. Vill dock urfärda en varning för ledsna som just nu befinner sig i akut sorg, välj då en annan film som är lättsammare. 

→ Måla om loggian (vår balkong som inte är en balkong.) 

Göra Livias rum ännu mer barnvänligt. Vill ha mer mysfaktor! 
Nya sänglakan, små lampor överallt. En till hylla! Det börjar bli riktigt bra och barnvänligt!

Det man inte har i huvudet får man ha i benen. 
Den 22 mars opererade jag min sista lilltå. Så att jag i sommar kommer att kunna promenera i fina skor, och börja använda mina finskor på riktigt! Förhoppningsvis är det här den sista operationen som jag behöver göra. På torsdag (4/4) tar jag stygnen och sedan kommer livet att rulla på som vanligt.

→ Använda min yogamatta som jag fick av pappa. Inomhus som utomhus. Kanske på bryggan här strax intill? 

→ Ta en fika med mig själv på en passande plats. Läsa en god bok och kolla ut genom fönstret. 

Få ned mitt blodtryck. Vill inte att skiten ska bli permanent. 
Nu såhär några månader efter all stress känner jag att jag mår bättre än på länge. Min migrän är borta och jag stressar inte upp mig i onödan. Jag tar saker som det kommer, för jag tänker inte hamna där igen. Stressen ska från och med den stressigaste perioden i mitt liv vara borta för gott. Och aldrig mer komma tillbaka. 

→ Inte göra skit, inte vara skit, inte ta skit.  
I augusti gjorde jag verklighet av att inte göra skit, inte vara skit och inte ta skit. Inte från någon.

→ Köpa ljuskällor till fönstren. Det är för mörkt i nuläget. Vill ha in ljuset i huset! 

→ Bjuda hem till middag.

→ Berätta viktigheten. 


31 december 2018: Det var mina Nyårslöften för 2019. Vi får se hur långt jag kommer, och vad som kommer att hända under året. Mina Nyårslöften är aldrig något krav från min sida. Jag känner mig alltså inte duktigast i världen om jag får mycket gjort. För mig är det ett förhållningssätt till min egen värld. Ett sätt för mig att komma vidare och få åren som kommer snabbare och snabbare att kännas meningsfulla. Ingenting är egentligen meningsfullt. Meningen hittar var och en i det som finns. Det här är ett urval av mina. Gott nytt 2019! ♥