- Nyårslöften 2016 -

1) Upptäcka en ny plats där jag aldrig varit tidigare.
I mars åkte jag och min skola till London. Det var en helt fantastisk stad. Jag kommer garanterat att åka dit igen, med eller utan sällskap. Jag ska dit, så är det bara!

2) Hitta ett jobb.
Jag har hittat ett extrajobb, med start i februari!
Jag har fått ett deltidsjobb - med start i april!


3) Käka en fjärilspaj (yes, det är bara jag som vet vad detta egentligen betyder, och nej jag tänker inte berätta!)
Jag har käkat fjärilspaj, på ett helt annat sätt än det jag hade räknat med. Trodde att det skulle te sig helt annorlunda, men icke. Nu blev det som det blev, och det blev en fjärilspaj helt utan dess like! Skitgod är den...

4) Gå på Café med mig själv.

5) Storrensa mitt förråd - igen.
Inför eventuell blivande flytt har jag storrensat - igen. Jag återvann två kartonger, kan ni tänka er!

6) Hitta MITT ställe. 
I slutet av februari flyttade jag till en mindre lägenhet. Här bor jag nu och stormtrivs. Jag kommer inte vilja lämna Farsta s i första taget. Jag kommer att bo här nu, älskling!

7) Fira min 324:e födelsedag.
Den elfte maj firades med tårta och fint besök. En jättefin födelsedag med glittriga Converse!

8) Dricka ohälsosamt mycket blåbärsthé med honung i.
Detta har jag gjort. Vet inte hur många gånger jag varit ute på vift efter blåbärsthé. Med honung i, ska tilläggas!

9) Vara så ärlig som möjligt mot mig själv, men också mot andra.

10) Påbörja det hysteriskt roliga arbetet i min och min lillebrors stuga till våren (måla, tapetsera, kånka möbler..) Detta hann jag inte med. Eftersom det blev en fnurra på tråden som blev knytnävsstor. Detta blir ett projekt för 2017, helt klart!

11) Äta vårens första glass med Gurkan!
Gurkan fick en Piggelin. Jag en risglass.

12) Ta Linnea till Ropsten en gång för alla.
Gjort i januari. Nu hittar hon dit själv, najs!

13) Göra klart boken som handlar om oss, Syskonen Dahl.

14) Vara ute en hel sommarnatt (eller varför inte flera?) Jag var ute mycket under sommaren. Men icke en hel sommarnatt. Jag har ätit god mat, ätit en fruktansvärt god glass och promenerat genom staden med mitt hjärta.

15) Demonstrera den 8 mars (Just den här punkten är jag tvungen att totalstryka, för det blev ingen åttonde mars demonstration. Gurkan var sjuk och jag hade annat i tankarna. Men nästa år?)

16) "Det löser sig sa hon som sket i vasken.."
Jag kommer snart att vara Fröken Thess. Inte längre någons Fru! 

17) Promenera runt Magelungssjön.
Jag bor precis vid vattnet numera, så jag promenerar runt ikring där varje vecka! Så, så himla fint. Åh, ack och ve vad jag trivs!

18) Ta en fika med en person jag inte känner.
I mars tog jag en fika med en person jag inte kände. Men som jag nu håller på att lära känna..

19) Se en sjukt bra film.
"Fantastiska vidunder och var man hittar dem", såg jag i november månad. Jättefin film. Världens bästa charmbrallafilm! Kommer garanterat att se om den fast utanför vita duken.

20) Läsa en sjukt bra bok.

21) Hälla på mer jord i alla mina blomkrukor.
Den 18 juli hällde jag i ny jord i alla mina blomkrukor. Och dessutom så planretade jag lite nya aloeveraväxter. I helt nya, genomskinliga krukor. Assnyggt!

22) Köpa ett bra hundsele till Abra eftersom hon strax är en tant + sy fast en fluga på alla hennes halsband för att det är så jädrans stiligt!

23) Hitta Johans diamant.
Johans diamant är hittad. Linnea hittade den på Myrorna när vi var en sväng där i februari. Helt otippat, eftersom vi just pratat om hans diamant. Just nu står den på mitt arbetsbord i skolan och väntar på att få sin rätta plats..

24) Söka till Konsthögskolor.
Jag har bestämt mig att i år inte söka konsthögskolor alls. Helt enkelt för att jag har alldeles för mycket att tänka på (och alldeles för mycket att göra just innan den första mars.) Men nästa år kommer jag igen! Då kommer jag att söka på allvar!

25) Tatuera mig i nacken.

26) Bada i Malmköping och simma ut till den där bryggan, sitta där en stund och antagligen börja huttra.
Den 24 juli, två dagar efter min brorsas 22 årsdag åkte jag och min lilla familj till Malmköping. Pappa skjutsade ned mig till stranden och jag tog mig ett dopp. Det var jättevarmt, både i luften och i vattnet. Jag tvekade, men jag simmade ändå ut till den lilla bryggan som jag simmat ut till 5 år tidigare. Johan och jag simmade ut. Henke vågade inte. Jag satte mig på bryggan. Grät. Och så simmade jag tillbaka till stranden igen. Jag valde att gå hem därifrån, i badkläder på en landsväg med grus. Grät ännu lite till och pratade för mig själv och med han som inte längre andas. Han var med hela vägen tillbaka. 

27) Skynda långsamt i allt jag gör (jävligt lätt att vara efterklok..)

28) Åka till Söderköping, äta en jätteglass och gå upp för alla de där trapporna dit man ser aslångt. Kanske få ont i magen och få lite svindel. Glasstället hann stänga för säsongen innan jag åkte dit. Synd! Kanske kan ha detta löfte för 2017?

29) Lära mig något nytt, vad som helst. Lär mig!
Jag har lärt mig att sitta i mobilsupporten. Något som jag tidigare aldrig har gjort. Så, yes. Jag har faktiskt lärt mig något helt nytt! Hurra, hurra, hurra!

30) Bli gladare än jag var 2015.
2016 var året då jag blev gladare, trots svåra sitsar. Mycket tack vare en ny kärlek som kom in under våren.