Projekt: Ny stol till pappa.

För ett bra tag sedan fick jag i uppgift att tapetsera om pappas stol. Den stod länge i förrådet och jag visste inte var jag skulle börja. Men så för några veckor sedan gjorde jag slag i saken; den skulle fixas! 


En riktigt sliten en. 

Som använts bra ofta! 


1955 var det fyra stolar som beställdes..


.. hem till familjen Dahl! 


Och det var inte vilka stolar som helst; Utan fyra stycken som Carl Malmsten knåpat ihop.


Så jag började med att ta loss den slitna klädseln. Det var spikar överallt som försiktigt togs bort med en ovan hand. Jag gjorde illa mig två gånger. Började blöda rejält, men skvätte inte ned något som tur var! 

Jag tog loss sitsen helt och klippte runt den. Använde den skickligt som mall. Här ser man var den slitits ned som mest. Längst bak är den så gott som orörd. Spännande!


Spikarna återanvändes. Även de tjockare"bultarna" längst sidorna på stolen som håller ihop kanterna. 

Det färdiga resultatet! Tyget som jag använde heter Tegnér Melange / Rose som kommer från mitt jobb på Bemz. Vill du läsa mer om tyget hittar du mer information HÄR! Jag tycker tyget passar perfekt för en stol från 50- talet.

Konstigt nog så glömde jag helt bort att ta ett riktigt foto på hur stolen blev. Ståendes, alltså. Numera bor den hos pappa, där den ska vara. Så nästa gång jag övningskör dit tar jag en bild! Det blir ett äventyr i sig.
✕ Fruktansvärt & Inspirerande, ✕ Inredning, ✕ Konstnärsliv | #BEMZ, #tapetserastol, #tegnérmelange, #tygpermeter | |
Upp