Ett rökigt firande vid Götiska tornet | Drottningholm

Elden var rökigare än någonsin. Vinden låg på. Det var inte så farligt kallt som det brukar kunna vara på Valborg. Vi tog bilen till Drottningholm innan solen gick ned. Packade ned både Gurkan & Abra på ett litet äventyr inte alls långt hemifrån.


Alltså.. det bara bolmade? Åt alla möjliga håll. Vi fick flytta på oss allt eftersom.


En nöjd tjej! Som stod ut med fyrverkerierna. 

Mina hjärtan alla dagar i veckan, ♥ 

En vilsen elddans mitt ute i det vackra. Det var skönt att ta sig iväg och se något annat. Inte vara hemma och inte göra något särskilt. Jag har alltid gillat Valborg. När jag var liten så förknippade jag alltid det med att jag alldeles snart fyller år. Nedräkning en tio dagar, sisådär. Jag kommer ihåg att jag jämt stod framför elden och tänkte att "Nä, nu blir jag äldre i år igen.. vad fint!" Självklart tänkte jag på presenterna också. Något som jag inte gör numera.

Nu när jag tänker efter riktigt hårt så gjorde vi barn majvippor också. Vet inte om det är något sörmländskt med det? Eller om det bara var min mormor som sysslade med sånt? Hon är förövrigt född 1945. Man gjorde en vippa av roliga, färgglada papper och så slänge man i dem i elden tillsist. Strax innan gick vi bara runt och viftade med dem. Haha. Märkliga tradtioner. Var tvungen att googla på Majvippa (eller kalasvippa som de också allas, tydligen) och det HÄR dök upp på Wikipedia. I år blev det ingen majvippa för Livia; men nästa år ska vi garanterat ha en Majvippsverkstad! Ska tvinga min karl att ta på sig sin studentmössa också, för jag ska ha min på mig. 
✕ Vardagligheter | #drottningholm, #familj, #götiskatornet, #valborg | |
Upp