Midsommar i Norra Ängby | En matorgie i överlägsen särklass & helt utan dess like.

Denna Midsommar ska firas. Och det ordentligt. På vårt vis. Vid 13.00 rullade vi iväg. Det fanns överflöd med parkeringsplatser. Där hade ingen av oss varit tidigare. Bara åkt förbi och sett de små pittoreska skokartongerna för flera miljoner. Så allt var nytt och glittrande. Outforskad mark.


Se där finns en 4H- gård full av djur. Alla var fluffiga och de snackade en del. Får sinsemellan.


Vi sa såklart hej tillbaka! 


Regnbågsprinsessan var självklart med. Även hon såg allt med nyfiken blick. 


Mina hjärtan i väntan på att midsommarstången skulle resas, ♥ 


Det var mycket folk. Alla liksom flockades när knästrumporna smög fram med fiolerna.


Gurkan visade hur grisarna såg ut. Haha. 


Vi bestämde oss för att laga en rejäl midsommarmiddag. Så vi tog våra snygga näsor och begav oss till vårt närmaste Hemköp. Där är vi stammisar. 


Innan bilturen skymtade ett mystiskt slott fram som jag bestämt mig för att utforska mer ingående. Hade ingen aning om att det fanns. Idylliskt. Trodde att Ljunglöf var den enda i sitt slag här i krokarna (hans slott bor vi granne med!) Ta reda på bakgrundsfakta. Hur länge/gammalt/var/varrför/vem? 


Hemma igen lagade vi mat som aldrig förr. Dukade upp. Snyggade till. Väntade.


Det obligatoriska fiskserveringsfatet åkte fram. Jag äter inte fisk, men jag älskar att servera i fiskfat.


Min favoritsallad. Tomater, rödklök, massor av mozzarella och över allt ringlad olivolja. Självklart tillsammans med flingsalt och peppar.


Potatisen fick förkoka i dill. Sedan graninerade vi den i ugnen. När den kom ut igen la vi på rödlök som fått ligga i ett kallbad. Jävlarns vad gott det var! Potatisen fick en jättefin yta. Kom i skrivande stund på att det skulle vara himla gott att smula fetaost över. Nästa gång!


Abra fick också midsommarmat serverad i egen skål. Självklart ska taxen få fira! Midsommar är för alla individer, oavsett art.


Efterrätt. Hemmagjort paj med bär. En pajbotten gjord på riktigt smör, mjök och florsocker. En skvätt vatten. Inte dega för länge. Sedan plastfolia in degen och låt den vila i kylen minst 30 min.

Det är viktigt att man (om man; använder frysta bär) rullar runt dem i en halv tesked mjöl. På så vis blir inte bären vattniga när de ska strösslas på pajdegen och in i ugnen. Det ni ser på bilden är inte mjöl, utan florsocker. Mjölet försvinner in i bären och det är ingenting som ger av sig smak.

Min dag var fin. Jag kommer att sova gott och vakna med nya drömmar. 

✕ Vardagligheter | #midsommar, #midsommarmat, #norraängby | |
Upp