Har du myror i taket? ("Synd å va en sur en´ så häng med ut i naturen!")

Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Penslarna har åkt fram och myrorna har trillat ned från skyn. Fortsättning följer.. 

Här hemma har det hänt en del. Vår vägg i vardagsrummet är numera blyertsgrå. Och hallen är av den ljuvaste blå du kan tänka dig. Vi håller på att renovera. En nybyggd lägenhet. Lite färg sätter liv på tillvaron. Som tur är så är inte våra väggar kritvita (det hade jag aldrig någonsin stått ut med!) utan de är ljust gråa. Ända sedan vi flyttade in så ville vi måla. Så vi tog tag i saken! I måndags & tisdags fixades vardagsrummet och hallen. Ett rum per dag. Jag är hur nöjd som helst! Vårt sovrum ska bli djupare blå och Gurkans rum ska bli rosa på hennes egen begäran. Helst av allt skulle hon vilja ha ett regnbågsfärgat rum. Förklarade för henne att det blir trixigt att ordna. Ungen förstod med viss tvekan.

Hur kommer det sig då att jag har myror i taket? Som tur inte i lägenheten, i alla fall. Utan i min stuga. Vi åkte dit i torsdags och det var meningen att vi skulle sova över där. Men nej. Vi läste på om hästmyran och den är som mest aktiv på natten. Inte vill jag riskera att ha madrassen full med myror också.. Det var meningen att vi skulle måla en av väggarna i vardagsrummet så min lillebror skulle ta bort sågspån i taket med en borste. Rengöra lite, liksom. Haha. Det var då de vällde ned. Myrorna. Stora, svarta. Minst 1 cm stora. Jag har aldrig sett så mycket myror. Det blev helt svart på väggen av myrklet. Vi kom fram till att de förmodligen bor i sanden runt skorstenen. Mm. Jättekul. Tänkte bara "yes!" Ringde med en gång till försäkringsbolaget och de kopplade mig direkt till Anticimex. De kommer på onsdag och utvärderar dessa mostermyror. Vi får se var det hela landar. Förmodligen är det hästmyror och de kallas för Nordens termiter. Kul! Får väl säga att fortsättning följer även här..

Såhär ser en hästmyra ut. Känns kalas och päroncider. Bild lånad från: Hästmyra, Camponotus herculaneus [© Makro FreakCC BY-SA 2.5]


Upp