Ingen pannkakstårta för oss | Onsdag strax efter lunch.

Klockan är i skrivande stund 13.21 och jag sitter hemma med Gurkan. Tillsammans tittar vi på Pettson & Findus. Gissar att det är en tysk filmatisering där Findus är superanimerad. Haha, jättekul. Gillar den! Det är alltid lika roligt att se barnfilmer som man själv har någon form av koppling till. Min mormor läste jämt Pettson & Findus för mig. Pannkakstårtan ni vet, och när de ska spöka bort räven. Scener som man inte glömmer bort i första taget! Sven Nordqvist är en av de absolut bästa och påhittigaste illustratörerna. Klassiker!


Idag ser jag ut såhär. Med min favoritblomsklänning som jag fick i present av min kärlek. Den kommer från Bondelid. 

Ikväll ska vi äta middag med familjen och efter det vet jag inte mer. Imorgon händer mer kul grejer! Det känns som att det var en evighet sedan jag var ute sist. Vilket också stämmer. Jag har inte varit ute på år och dagar. Förra veckan var jag mest hemma (för sjösjukans skull..) och den här veckan har jag varit hemma med en förkyld Gurka. Nu mår hon som hon ska igen, men det är mysigt att vara hemma med henne. En hetsig vecka hinner jag inte med det. Så då passar jag på! Skolplikten kickar in snabbare än tidigare nu, så att så att.. 

Solen skiner här utanför och det känns så förbannat najs! Även fast det är kallt ute känns det befriande. Räknar ned på mina fingrar när våren är här på allvar. Jag vill att det ska bli varmt. Som jag tjatar! Kan inte låta bli. Mars är strax här. Och det vet vi självklart alla vad det betyder; ännu mer ljus. Kaffet slank ned idag också! Även fast jag inte var särskilt sugen. Efter sjösjukan så märkte jag att mitt kaffesug bara försvann. Jag kände mig inte alls attraherad av tanken på kaffe. Även fast jag alltid skummar mjölken och piffar och grejar. Så jag drack inget på en vecka. Nu börjar jag igen lite smått.. fast kanske borde jag lägga av helt (?) Jag är osäker där. Thé kommer jag i vilket fall som helst inte sluta med. Kaffebekymmer och théfanatism. En helt vanlig onsdag i Södra Ängby. 

✕ Vardagligheter | #vardag, #vidspegeln | |
Upp