Den skittråkiga fredagen / Påskförberedelserna.

Idag så tog Gurkan och jag en tripp till centrum för att fixa fint inför påsken som nu står för dörren. Meningen är väl egentligen att man ska ha urtråkigt idag och vara smådeprimerad; men den trenden anammade inte vi. Vi drog oss till Panduro och fixade påskägg att pimpa! Jag har inte på flera år firat vanliga svennetraditioner eftersom jag var så urbota less på dem. 2017 blir året då jag tar tillvara på dem igen! Nu när Gurkan är så pass stor att hon uppskattar firanden av olika slag. Så varför inte? Jag var själv en mycket seriös påskkärring som barn. En gång var jag med i SN (Sörmlands Nyheter) utklädd till påskkärring som den egentliga häxa jag är. Så det är klart att Livia också ska få känna påsken i hjärtat.


Pappäggen från Panduro. 

Gurkan fick göra exakt vad hon ville med äggen som vi ska ge bort i present. Med godis i.


Rosa och brunt!


Såhär blev det. Vi får se om hon tycker att de är färdiga eller om hon vill måla lite till. Gurkan gör som Gurkan vill! Man vet aldrig vad som händer med henne i hälarna.


Imorse hittade vi ett gäng rejäla pinnar. Jag ville inte ha ris. Eller sly. Det kändes för tunt och mesigt. Nej, jag ville ha något mer bastant. Som sagt; rejält!

Katten och grodan är med på ett hörn. Lite ballare än den klassiska Tuppen. Även fast jag såklart har en sådan också. Idag fastnade inte han på bild.


Man kan säga att jag har påskgasat ganska så rejält i år. Jag köpte liksom godis för hundra spänn?! När hände det senast? Svaret är aldrig. Nä, jag känner att jag behöver lite påsk och färg efter en del dystra dagar på sistone. Vem gillar inte fjädrar? I fina kulörer? Jag gör. Och Gurkan. Hon dansade en dans för fjädrarna och sjöng en trudilutt. Rejält uppskattat! Kanske fick hon en chock eftersom hon aldrig någonsin sett sin mamma fixa med förberedelser av detta slag. Glad påsk på er! Vi ses under dagarna som kommer. Jag har så mycket att berätta.

#1 - - NORRSKEN EMMA:

GLAD PÅSK

ha en bra dag!
kram

Svar: Glad påsk själv! Kram
frokentrad.se

#2 - - equui.blogg.se:

Glaaad påsk!

#3 - - Hanna Karlsson:

Vad roligt att påskpynta med barnet! :-)

Upp